Šopavasar ļoti daudz smagi slimu bērnu

Šopavasar ļoti daudz smagi slimu bērnu

10. Dec 2010, 16:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā pavasarī ļoti daudz bērnu slimo ar dažādām smagām kaitēm. Bērnu slimnīcā šajā laikā būtiski - vismaz par 30% - pieaudzis akūto pacientu skaits ar dažādām augšējo elpceļu saslimšanām.

 

Kāda ģimenes ārste, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, portālam TVNET pastāstīja, ka šajā pavasarī bērnu saslimšanas ar dažādiem vīrusiem smagā formā ir neparasti izplatītas. Slimības ir smagas un var atstāt komplikācijas.

 

Augsta temperatūra

 

Daktere teica, ka slimajiem bērniem raksturīga augsta temperatūra - ap 40 grādiem. Turklāt tā parādās ļoti strauji. Paralēli tai bērniem ir arī dažādi citi simptomi - dziļš klepus, iesnas, kā arī dažādas vēdera problēmas.

 

Nemanāms plaušu karsonis

 

Turklāt neredzēti bieži nākas sastapties ar bērniem, kuri nemanāmi saslimuši ar plaušu karsoni - sākumā nav bijis iespējams sadzirdēt trokšņus plaušās. Kad plaušu karsonis atklāts, tas nereti bijis ļoti smags un dziļš.

 

Ievērojami vairāk slimnieku

 

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas  Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece portālam TVNET pastāstīja, ka akūto pacientu skaits ar dažādām augšējo elpceļu saslimšanām palielinājies ievērojami - vismaz par 30%. Arī slimnīcā nokļuvušo simptomi ir līdzīgi - klepus, iesnas, vēdera problēmas. Bērni šopavasar, kā jau ierasts, ārstē arī gripu un plaušu karsoni.

 

Šobrīd raksturīgā pacientu grupa, kuri cieš no dažādām vīrusslimībām ir zīdaiņi un pirmsskolas vecuma bērni.

 

Slimnīcas pārstāve atzina, ka gadu no gada pavasaros un rudeņos strauji pieaug sasirgušo bērnu skaits.

 

Ilgāk jāgaida ātrā palīdzība

 

Saistībā ar paaugstinātu saslimstību ar dažādu vīrusu izraisītām slimībām, iespējams, pacientiem būs ilgāk jāgaida neatliekamā medicīniskā palīdzība.

 

Papildus gultas vietas

 

Lai nodrošinātu akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā, pārprofilētas nodaļas gan Bērnu slimnīcā Torņakalnā, gan Gaiļezerā, atverot papildus vēl 60 gultasvietas pie jau esošajām 130 gultām akūtajiem pacientiem ar dažādām vīrusslimībām.

 

Ieteikumi? 

 

Slimnīcas ārsti iesaka ierobežot publisko pasākumu un lielveikalu apmeklējumus. Tāpat dakteri iesaka bieži mazgāt rokas, lietot vienreizējas lietošanas salvetes klepus, iesnu un šķaudīšanas gadījumā, tās tūlīt pēc lietošanas izmetot. Vēl būtu labi uzturā lietot dabiskos C vitamīna un fitoncīdu avotus (dzērvenes, cidonijas, ķiplokus, sīpolus u.c.)

 

Santa Kvaste, TVNET

foto: LETA

13. Mar 2010, 12:06

Mums arī mazie tikko noslimojās katrs pa nedēļu-ar lielu temp.,klepu un deguna iekaisumu. Tagad arī māsai meitiņa ''nolikusies''.
Bet runcitim man šķiet vispēr dusma uz cilvēci kā tādu...es pat šaubos,ka šis cilvēks maz ir māmiņa-iemaldījies te kā sektants...

13. Mar 2010, 09:26

tagad mana meita ar guļ ar diezgan lielu elpceļu iekaisumu kuram nāk līdzi 40 grādi tempretūra un liels klepus.te tik tiešām nav nekas kopīgs ar potēšanu

12. Mar 2010, 20:04

Nav jau nekāds brīnums, algas apgriestas - vecākiem nav naudas par ko pilnvērtīgu uzturu iegādāties, mājas puskurinātas... Un te ,manliekas ,nav nekāds sakars ar potēšanu/nepotēšanu.

12. Mar 2010, 17:05

runcitis

man nekā personīga nav pret tevi, jo tevi nepazīstu, bet te māmiņas dikutē, nevis nodarbojas ar "jociņiem" un uzspiež savu viedokli. tā vien šķiet, ka esi ļoti dzīves aizvainota...