Sejas un ķermeņa kopšana pēc dzemdībām

Sejas un ķermeņa kopšana pēc dzemdībām

09. Feb 2010, 13:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc dzemdībām māmiņai noteikti vismazāk atliek laika sev, tomēr, lai būtu skaista, lielas pūles nav jāpieliek. Ramona Bergfelde, Wellslim sejas un ķermeņa estētikas speciāliste, sniedz noderīgus padomus, kā pavisam vienkārši parūpēties par sevi pēc bērniņa piedzimšanas.

 

Ķermenim – kontrastduša

 

Jaunajām māmiņām katru dienu vajadzētu sākt ar kontrasta dušu,  kas tonizē vēdera ādu un padara to tvirtāku. Kontrasta dušā jāiet divas reizes dienā. Ja nesanāk laiks – var ņemt linu dvieli, samitrināt un kārtīgi norīvēties, tad uzklāt kādu tonizējošu līdzekli. Neieteiktu pirkt tādus krēmus, ko var dabūt lielveikalos, jo grūtniecības un bērniņa zīdīšanas laikā nepieciešams lietot krēmus, kas paredzēti tieši šim dzīves posmam. Jāskatās, lai uz krēma iepakojuma tieši būt uzraksts, ka tas ir domāts grūtniecēm un jaunajām māmiņām.

 

Skrubis

 

Vienreiz nedēļā mājas apstākļos vajadzētu lietot ķermeņa skurbīti. Lieliski vēdera ādu tonizē no piparmētru tējas uzvārīti un sasaldēti ledus kubiciņi, ar kuriem nobrauka vēdera ādu tik ilgi, kamēr tie izkūst.

 

Krūšu ādai – frotē cimdiņš

 

Krūšu ādu katru rītu var kopt, masējot ar frotē cimdiņu. Masējot veic pašmasāžu – no lejas uz augšu vai masē, veidojot astotnieka formu.  

 

Ja pēc bērna barošanas krūšu āda kļūst ļengana, jāvēršas  pie speciālista, lai noskaidrotu, vai ir iespējams kaut ko palīdzēt. Pirms tam jādodas pie ginekologa, jāveic krūšu USG, lai sieviete būtu droša, ka ar krūtīm viss ir kārtībā.

 

Kļūdas

 

Sievietes kādreiz ļoti aizraujas ar fiziskām aktivitātēm. Ja baro bērnu ar krūti, tad nemaz lielas fiziskās aktivitātes nav atļautas, jo iespējams traumēt krūtis. Tās pēc tam paliek ļenganas un nokarenas. Ejot uz sporta zāli, ir jānoskaidro ar ginekologu, vai vispār ir vēlams darīt, tāpat arī trenerim ir jāpasaka, ka sieviete zīda bērnu. Tomēr, ja ārsta akcepts tiek dots, ejot uz fitnesa zāli, svarīgs ir stingrs krūšturis.

 

Salona procedūras

 

Pirms apmeklēt skaistumkopšanas salonu, pierakstoties uz procedūrām, māmiņai ir jāpabrīdina, ka viņa zīda bērniņu, kā arī, ka pēc dzemdībām ir pagājis tik un tik ilgs laiks.

 

Procedūras, kas pēc dzemdībām derētu katrai sievietei ir relaksējoša masāža un linfodrenāžas procedūras, kuru laikā ķermeni sasmērē ar krēmu, ietin plēvītē un uzvelk zābaciņus. Šī procedūra palīdz gan svara nomešanai, gan ādas elastīgumam.

 

Dabas veltes

 

Gandrīz katra sieviete var likt gurķu maskas – gan uz acīm, gan sejas, kas mazina tūsku, mazina lokus zem acīm un dod svaiguma sajūtu. Kad maska uzlikta, vislabāk būtu atgulties un veltīt laiku sev. Tāpat var droši izmantot tagad vasarā dārzā pieejamos labumus!

 

Kosmētikas minimums

 

Kosmētikas maciņā māmiņai būtu jāatrodas:

-         Dušas želejai,

-         tonizējošam krēmam pret strijām, celulītu,

-          krēmam sejai,

-         var lietot arī ķermeņa eļļu.

 

 

Pastāsti par savas ādas kopšanas līdzekļiem pēc dzemdībām!