Perevoščikovs: pneimokoka vakcīna pieejama no 2 mēnešu vecuma

Perevoščikovs: pneimokoka vakcīna pieejama no 2 mēnešu vecuma

22. Oct 2010, 16:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairākiem ģimenes ārstiem un arī ģimenēm radies jautājums- kāds īsti ir vecums, kad tiek veikta pneimokoka vakcīna vakcinācijas kalendāra ietvaros. Esam ieguvuši Infekcijas slimību epidemioloģiskās uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Jurija Perevoščikova komentāru!

perevosk

Pneimokoka vakcinācija valsts noteiktā vakcinācijas kalendāra ietvaros 2 mēnešus veciem bērniem tika uzsākta no 2010.gada 1.janvāra. Tas nozīmē, ka tie bērni, kuriem janvārī paliek 2 mēneši var par valsts līdzekļiem vakcinēties pret pneimokoka infekciju.

 

Ja kaut kādu iemeslu dēļ 2 mēnešu vecumā bērns nevar saņemt vakcīnu pret pneimokoku, to noteikti var veikt arī vēlāk, tomēr jāņem vērā, ka pēc 7 mēnešu vecuma vakcinācijai pret pneimokoku ir cita vakcinācijas shēma.

 

Tiem bērniem, kuriem janvāra mēnesī ir trīs mēneši un vairāk nevar pretendēt uz vakcīnu par valsts līdzekļiem, bet var šo iespēju izmantot brīvprātīgā kārtā un veikt par saviem līdzekļiem.

 

Jau šobrīd vakcīnas ir piegādātas ārstiem, kuri tās ir pasūtījuši un turpinās gan pasūtījumi, gan piegāde, tāpēc, ja Tava bērniņa ārstam vēl nav šīs vakcīnas, dod ziņu, ka Tu vēlētos šādu poti izvēlēties!


Vēl par šo tēmu:

Pneimokoka vakcīna: kas Tev par to būtu jāzina

Vakcinācija- iespēja izvairīties no plaušu karsoņa