Pasniegtas balvas "Bērnu slimnīcas lepnums"

Pasniegtas balvas "Bērnu slimnīcas lepnums"

22. Feb 2011, 10:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīca (BKUS) ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu jau ceturto gadu pēc kārtas ir pasniegusi balvas "Bērnu slimnīcas lepnums". Šogad par rūpīgu, iejūtīgu, laipnu un izcilu darbu mazo pacientu labā balvas saņēma Traumatoloģijas un ortopēdijas nodaļas virsmāsa Dace Binde un Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas māsa Lorēna Jansone.

 

Visā pasaulē 12.maijā tiek atzīmēta Starptautiskā Māsu diena - par godu slavenās medmāsas Florensas Naitingeilas dzimšanas dienai. Naitingeila ir devusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā un bija pirmā, kas uzsvēra, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe.

 

Ik gadu Starptautiskā Māsu diena tiek svinēta arī BKUS. Arī šogad visām medmāsām tika pasniegti ziedi, bet ar dziesmām viņas priecēja Andris Ērglis un BKUS ārstu kvintets ar pavadījumu. Tradicionāli šajā dienā tiek pasniegtas balvas "Bērnu slimnīcas lepnums". Šogad naudas prēmijas un piemiņas veltes - bronzā lietus ābolus - saņēma Traumatoloģijas un ortopēdijas nodaļas virsmāsa Dace Binde un Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas māsa Lorēna Jansone, bet atzinības raksti par teicamu māsu darbu tika piešķirti Ritai Bārbelei, Vēsmai Ligerei, Marinai Urbanovičai un Ligitai Raciborskai.

 

"Kad pirms vairākiem gadiem sākām mērķtiecīgi atbalstīt medmāsu profesiju, vēlējāmies pievērst gan valsts pārvaldes, gan sabiedrības uzmanību šai profesijai, akcentēt māsiņu nenovērtēto, bet nozīmīgo lomu veselības aprūpē," atzīmē Romāns Mantrovs, Rietumu Bankas labdarības fonda valdes loceklis. "Māsiņu iejūtība, smaids un sirdssiltums ieņem nozīmīgu lomu pacienta izveseļošanās procesā, tieši viņas ik dienu kopj un aprūpē pacientus."

 

BKUS galvenā māsa Dita Raiska saka: "Mainoties laikam, pacienta aprūpē notiek ievērojamas pārmaiņas, ko veicina medicīnas nozares nepārtrauktā attīstība, tas prasa jaunas zināšanas pieredzi pacienta aprūpē. Mainoties medicīniskajam aprīkojumam, māsas apgūst jaunas zināšanas aktīvi mācoties, izzinot jaunāko pacientu aprūpē, aktīvi iesaistoties māsu izglītības veicināšanā, neaizmirstot, ka prioritāte ir pacients un tam sniegtā aprūpe."

13. May 2010, 10:49

Liels, liels PALDIES Jums par Jūsu darbu!!!!!!!!!