Noderīgi padomi, vasaras sezonu atklājot

Noderīgi padomi, vasaras sezonu atklājot

09. Mar 2011, 12:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dermatoloģe Lauma Valeina uzsver - saulīte ir gana jauka un veselīga, tomēr arī pietiekoši bīstama, tādēļ bērni, īpaši līdz 3 gadu vecumam, būtu ļoti jāsargā no saules.

 

"Bērna āda ir daudz plānāka, nekā pieaugušajam, tāpēc bojājumi var rasties daudz ātrāk un daudz dziļāki," viņa paskaidroja. Turklāt līdz šim vecumam bērns nemāk pastāstīt par subjektīvām sajūtām, kādi rodas no saules, piebilda ārste.


Lai pasargātu mazo vasarnieku no liekām problēmām, ādai jānodrošina aizsardzība ar aizsargkrēmu. Dermatoloģe iesaka pirkt to aptiekā, izvēloties aizsargkrēmu, kuru aizsardzības indekss, ko apzīmē uz iepakojuma ar SPFP, nebūtu mazāks par 50. Krēms ir jāuzziež bagātīgi, jo, lietojot par maz, tas var nenodrošināt vēlamo efektu.

"Aizsargkrēms jāuzklāj uz tīras ādas apmēram 30 minūtes pirms plānotās pastaigas ārā. Ja pastaiga ir paredzēta, bērnam atrodoties ratos, tad aizsargkrēms jāuzklāj uz atsegtajām ķermeņa daļām. Ja plānots braukt pie dabas, kur bērns varētu spēlēties un neatrasties ratiņos, tad krēms jāuzklāj uz visa ķermeņa," stāsta L.Valeina. Ik pēc 2 stundām tas jāatjauno. Tāpat vēlams aizsargkrēmu uzziest atkārtoti arī pēc peldēšanās, pat, ja tas ir ūdens noturīgs.

Māmiņām nevajadzētu satraukties, ka, lietojot aizsargkrēmu vai turot bērnu tikai ēnā, neveidosies D vitamīns. "Uzklājot aizsargkrēmu, notiek tikai ādas pasargāšana no UV staru negatīvās ietekmes, kas var pat bojāt DNS. Kas attiecas uz D vitamīnu, tas veidojas un veidosies, un tas notiek gan ēnā, gan tādās dienās, kas nebūt nešķiet saulainas. Ir pierādīts, ka dienas deva pietiekami "saražojas" jau tad, ja bērns ir 15 minūtes atradies ārā, ēnā," saka speciāliste.

Taču, ja tomēr ir notikusi ķibele un ādiņa saulē ir apdegusi, nevajadzētu ķerties pie tautas līdzekļiem, tādiem, kā skābs krējums. Ārste iesaka vispirms ādu atdzesēt ar auksta ūdens kompresēm, tad, ja apsārtums ir viegls, sasmērēt ar Bepanthen vai Panthenol. Ja radušās čūlas, tad gan jāgriežas pēc palīdzības pie ārsta.

Māmiņ, sargā mazuli no tiešiem saules stariem! Galviņā vienmēr, arī ēnā, jābūt cepurītei vai lakatam, atrodoties saulē actiņas jāaizsargā ar saulesbrillēm un mugurā jābūt vieglam apģērbam!

 

 

Sanosan bērnu sauļošanās krēms SPF50+ 75 ml       

Droši aizsargā maigo ādu no apdeguma tūlīt pēc uzklāšanas, tādējādi novēršot ilgtermiņa ādas bojājumus. Satur alveju, E vitamīnu un pantenolu. Mitrina, aizkavē ādas izžūšanu. Ļoti augsta aizsardzības pakāpe uzreiz pēc uzklāšanas. Ūdensizturīgs. Augsti sabalansēta aizsardzība no UVA un UVB stariem (saskaņā ar ES ieteikumiem). Nesatur smaržvielas, krāsvielas, konservantus. Klīniski testēts.       

 


       
       
       
       
       
       Sanosan bērnu sauļošanās pieniņš SPF50+ 200 ml       



Droši aizsargā maigo ādu no apdeguma tūlīt pēc uzklāšanas, tādējādi novēršot ilgtermiņa ādas bojājumus. Satur alveju, E vitamīnu un pantenolu. Mitrina, aizkavē ādas izžūšanu. Ļoti augsta aizsardzības pakāpe uzreiz pēc uzklāšanas. Ekstra ūdensizturīgs. Augsti sabalansēta aizsardzība no UVA un UVB stariem (saskaņā ar ES ieteikumiem). Nesatur smaržvielas, krāsvielas, konservantus. Klīniski testēts.