Nedzer no pudelītes

Nedzer no pudelītes

08. Nov 2010, 15:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja mazais nedzer no pudelītes? Vai šo pudelītes etapu var izlaist? Konsultē pediatre Ieva Tauriņa.

 

Māmiņa jautā:

 

Manam dēliņam ir 5 mēneši, baroju ar krūti. Paldies Dieviņam, pieniņa pietiek(gājis gan ir visādi), bet viņš nemaz neēd no pudelītes- esam izmēģinājuši gan šā, gan tā. Pašreiz jau neko- lēnām sākam nogaršot pašu vārītus dārzeņus, kas ļoti garšo, bet uztraucos- ja nu pēkšņi pieniņš sāk pietrūkt? Ko tad?

 

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

5 mēneši ir vecums, kad var jau sākt mācīt bērnu dzert no krūzītes vai barot ar karotīti, šādā veidā izlaižot pudelītes etapu. Ja bērniņš līdz 5 mēnešiem ir barots tikai ar krūti, tad bieži mēdz būt tā, ka ar krūti barotie bērni pudelītes neatzīst. Šādā vecumā var mēģināt mācīt dzert vispirms no karotītes un tad no krūzītes.

 

Ja tik ļoti gribas pieradināt pie pudelītes, tad māmiņai atkal un atkal jāmēģina to piedāvāt. 5 mēnešos bērns sāk paralēli ēst piebarojumu un badā bērniņš noteikti nenomirs, ja arī māmiņas pieniņš pēkšņi sāks pietrūkt.

12. Feb 2010, 22:44

Mana mazā dzer no snīpīškrūzītes un tagad jau arī no parastās krūzītes...Pudelītes periods mums vispār nebija....😀😀😀

11. Feb 2010, 15:39

Mana bēbenīte arī nemācēja dzert no pudeles, jo visu laiku bija ēdusi tikai manu pienu. Tā nu viņu dzirdīju ar karotīti, jo citādāk viņa nemācēja. Nesen pamēģināju iedot pudeli (ap 8,5 mēnešiem) un dzēra tā, it kā visu mūžu to vien būtu darījusi :-)

11. Feb 2010, 14:41

mums atkal patīk dzert gan no pudelītes,gan no krūzītes(snīpīškrūziti vēl neesam apguvušas,nesaprot kā ir jāsūc)bet no mazās krūzītes kad dzer,tad vairāk nevis pati padzeras,bet vairāk jaciņu padzirda😃😃😃