Mazulis kakā tikai ar klizmas palīdzību

Mazulis kakā tikai ar klizmas palīdzību

03. Nov 2010, 21:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēdz būt brīži, kad mazuļa vēdera izeja ir cietāka vai šķidrāka. Bet kā rīkoties, ja mazais var pakakāt tikai ar klizmas palīdzību? Konsultē pediatre Gerda Lielause.

 

Māmiņa Anna jautā:

 

Mums ir meitiņa un jau 5. dienu mēs paši nevaram pakakāt, piena man nepietiek un es sāku dod piena maisījumus, vispirms devu Aptamil, no kura bija aizcietējums un nopirku citu piena maisījumu Friso VOM, no šī maisījuma mums vispār kakiņa bija kā akmens, tagad dodu bērnam Humana piena maisījuma, no tā mums ir šķidra izeja, bet diemžēl pats bērniņš nevar pakakāt, tikai ar palīdzību, vakar bijām slimnīca uztaisīja mikroklizmu.

 

Izeja bija kā ūdens, bet pati viņa nekakā, mums arī bija tāda problēma, kad  es dzemdēju, bērniņš pats nevarēja pakakāt 3 dienas,kamēr neuztaisīja klizmu ar ūdeni, es viņai katru dienu vates tamponiņu sasmērētu ar bērna eļļu smērēju iekšā dibentiņā un tikai tad viņa kakā. Ko darīt?

 

 

1

 

Atbild bērnu ārste Gerda Lielause:

 

Ar klizmošanu neaizraujaties. Ieteiktu padot 10- 14 dienas kādu probiotiķu līdzekli (piem., “Linex”- 1- 2 kapsulu saturu dienā), lai normalizētos zarnu trakta mikroflora, jo bērniņam piedzimstot ir sterils zarnu trakts, bez jebkādām “labajām” baktērijām, kuras veidojas dzīves laikā. Tādēļ arī vairumam bērnu ir šādas funkcionālas gremošanas trakta problēmas.

 

Vēl būtu jāizslēdz iespēja, ka meitiņai ir govs piena olbaltuma nepanesība. Mēģiniet maisījumu, kas nesatur govs pienu, bet sojas pienu, (piem., Aptamil Allergy Care). Pie šādiem maisījumiem pieder arī Similac Izomil, Nutrilon. Domāju, ka Jums jānomaina barību uz kādu no šāda veida maisījumiem un jādod kādu no probiotiķu līdzekļiem kādas 10 dienas.

 

Tomēr pirms maisījuma maiņas noteikti konsultējieties ar sava mazuļa ārstu!

 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Mums arī bieži ir aizcietējumi. Nebiju iedomājusies par to govs piena nepanesību. Arī kādu laiku taisījām klizmas. Tagad tētis sāka dot probiotiķus, drusku palīdz