Māmiņas pieredze: Es vakcinēju savu meitiņu pret cūku gripu!

Māmiņas pieredze: Es vakcinēju savu meitiņu pret cūku gripu!

08. Aug 2010, 18:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Kopš vakardienas Holandē visi, kuri ietilpst riska grupā, var bez maksas vakcinēties pret cūku gripu. Lai gan daudzi šaubās par vakcinācijas nepieciešamību, pirmajā dienā šo vakcīnu veica 800 000 cilvēku. Šajā kategorijā ietilpa arī krievu portāla "Māmiņu Klubs" blogotāja Aļesja, kura vakcinēja savu meitiņu.

Stāsta Alesja:

"Vakar no rīta es ar meitiņu Anju devāmies veikt vakcīnu pret cūku gripu. Jā, jā, zinu, ka daudzas māmiņas ir pret šo vakcīnu, bet mēs ar vīru izlēmām, ka tā ir vajadzīga, jo gatavojamies decembrī lidot uz Latviju.

 

Vakcīnu "epidēmija"

No rīta pamodāmies ļoti vēlu, gandrīz pus deviņos, jo mūsu tētis aizbrauca jau agrāk. Pamodāmies, ātri sataisījāmies un devāmies ārā no mājām, bet tur.. lietus un slapjdraņķis.


Iekāpām tramvajā un ātri vien nokļuvām galamērķī.

 

1
Kopš vakardienas pie mums ir īsta vakcinācijas "epidēmija". Visi ar mazuļiem saņem lapiņu ar kārtas numuru, kur rakstīts arī vakcinācijas laiks un diena. Ja neatnāk noteiktajā laikā, vairs nebūs iespējams saņemt vakcīnu.

Tātad mēs nonākam līdz atzīmētajai vietai - tā ir sporta zāle. Priekšā paveras skaists skats- desmitiem māmiņu ar ratiņiem.

 

2
Viss notiek ļoti ātri un organizēti - visi mazuļi tiek sadalīti pa vecuma grupām un šādā rindas kārtībā arī saņemam vakcīnu. Pēc vakcīnas durvīs mūs gaida arī tante ar mandarīniem.

 

3


Gribi, dari, negribi- nedari!



Vakcīna tiek veikta pēc brīvprātības principa un bez maksas tā tiek veikta cilvēkiem, kas ietilpst riska grupā: bērniem līdz 4 gadiem, cilvēkiem ar hroniskāms aslimšanām un zemu imunitāti, grūtniecēm, slimnīcas personālam.


Es zinu, ka vakcīnā atrodas novājīnātas vīrusa daļas un ka visas blakusparādības, ko izraisa vakcīna, nav zināmas.  Pašreiz vakcīna palīdz pretoties vīrusam, kas izraisa A H1N1 gripu.


Katrs saņem 2 vakcīnas. Pirmo - lai sagatavotu organismu, bet otro - lai nodrošinātu tās efektivitāti. Abas vakcīnas tiek veiktas apakšdelmā.


Mēs esam brīdināti, ka pēc 1. vakcīnas visticamāk būs tādas blakusparādības kā temperatūras paaugstināšanās, drebuļi, sāpes ķermenī un muskuļos. Ja bērns ir mazs, tad attiecīgi bērna vecumam jāievada antipirētisks līdzeklis, savukārt, ja temperatūra saglabājas ilgāk kā 2 dienas vai ir augstāka par 40 grādiem, nekavējoties jāsazinās ar ģimenes ārstu un jādodas uz slimīcu.
Bērni, kuri ir jaunāki par 6 mēnešiem, nesaņem vakcīnu, bet vakcīnu var saņemt vecāks, kurš pavada lielāko dienas daļu kopā ar mazuli.
Grūtnieces, sevišķi tās, kuras ir jau 3. trimestrī, atrodas īpašā riska grupā. Šīm sievietēm iespējamība saslimt ar cūku gripu paaugstinās 5-6 reizes. Šeit, Nīderlandē, vakcīnu veic mājās vai pie ģimenes ārsta. Pārējiem vakcinēties gribētājiem jādodas uz īpašu vakcinācijas vietu.


Ļoti daudzi šaubās par vakcīnas nepieciešamību. Tomēr tā kā valstī dzīvo 16 miljoni cilvēku, akcija ir lielāka nekā iespējamība vakcinēties. Vakar vien vakcinēti 800 000 cilvēku, un tiek lēsts, ka nedēļas laikā šis skaits sasniegšot miljonu.


Starp citu, Vācijā VISI var veikt vakcīnu pret cūku gripu pie ģimenes ārsta. BEZ MAKSAS. Mūsu paziņas arī tikko devās turp.


Mēs esam brīvas!


Nu lūk, vakcīna ir saņemta un mēs esam brīvas! Izejam laukā uz ielas, bet tur joprojām līst. Anjai nekādi nepatika ideja par lietusmēteli.


Mājās mēs atgriezāmies ļoti slapjas. Anja iedzēra siltu pienu ar medu un kā ierasts šajā laikā likās uz auss."


Ja Tev būtu iespēja, vai Tu vakcinētu savu mazuli pret cūku gripu?

24. Nov 2009, 16:41

Nē, nevakcinētu! Un arī pati , kā grutniece nevakcinētos. Un manu pārliecību stiprināja mana ginekoloģe, kas ir pret poti grūtniecēm.

24. Nov 2009, 13:54

manuprāt, jo vairāk stresos un domās par to cūku gripu, jo lielāka iespējamība viņu dabūt!
tas viss ir tik liels burbulis.... kuru lielā mērā palīdzēja uzpūst prese, ziņas...

24. Nov 2009, 13:17

silts tur Holandē izskatās... ☹

24. Nov 2009, 11:21

Es tomērt vairak sliecos uz to,ka nevakcinētu bērnu.

24. Nov 2009, 09:31

Jā,nu tas ir katra vecāka paša ziņā-vakcinēties vai nē-mēs tomēr to nedarītu.