Lielākā daļa vecāku ASV uzskata, ka vakcīnas ir drošas

Lielākā daļa vecāku ASV uzskata, ka vakcīnas ir drošas

04. Dec 2010, 09:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vieni no četriem vecākiem Amerikā uzskata, ka atsevišķas vakcīnas var izraisīt autismu, bet tai pat laikā viņi apsver riskus, kas būtu iespējami, ja bērns netiktu vakcinēts un izvēlas par labu vakcinācijai.


Plaši pētījumi pierādījuši, ka vakcīnām nav tieša saistība ar autisma rašanos. Šāda kļūdaina informācija izskanēja pēc 1998. gadā publicētā pētījumāžurnālā Lancet.

 

Lielākā daļa vecāku tomēr izvēlas konsultēties ar savu ārstējošo ārstu un kopīgi apspriež visus iespējamos riskus, beigās izdarot izvēli, vakcinēt vai nevakcinēt bērnu.

 

Tika veikts pētījums, kurā piedalījās 1552 vecāki. Deviņi no desmit vecākiem izvēlējās savus bērnus vakcinēt, jo uzskatīja, ka vakcinējot ir mazāks komplikāciju risks nekā nevakcinējot.

 

Amerikā 2008. gadā nevakcinētie bērni veicināja masalu uzliesmojumu Vašingtonas štatā, kā rezultātā 13% no 140, kuri saslima, tika hospitalizēti. Ar ko aizsākās diskusija par vakcināciju nepieciešamību bērniem, kuri uzsāk skolas gaitas.

 

Sabiedrībā ir ļoti svarīgi nodrošināt pēc iespējas augstāku skaitu cilvēki, kuri ir vakcinēti, jo tie pasargā tos bērnus, kuri medicīnisku iemelsu dēļ nevar tikt vakcinēti, bērnus, kurus ir riskanti vakcinēt, kā arī bērnus, kuri ir pārāk jauni, lai tos vakcinētu. Tieši vakcinētie bērni nodrošina, ka vīrusu izplatība ir pēc iespējas zemāka.

 

Vašingtonas šatā pavisam drīz varētu būt grūtības vecākiem bez redzama iemesla atteikties no vakcinācijas. Atteikšanās būs pieļaujama tikai tad, ja to nosaka veselības stāvoklis un ārsts ir apstiprinājis šādu vecāku izvēli. Tas attiecas uz bērniem, kuriem jāuzsāk skolas gaitas.

 

 

AVOTS:www.examiner.com