Ko darīt, ja mazulis atsakās ēst?

Ko darīt, ja mazulis atsakās ēst?

29. Jun 2010, 18:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kā ēd Tavs mazulis? Vai daudz?” Šādus jautājumus jaunie vecāki nereti viens otram uzdod. Te būs pāris lietas, ko Māmiņu Klubs atklājas, kas tiešām darbojas!

 

1. Jebkāds fizisks diskomforts ietekmē mazuļa ēšanu. Pārbaudi, vai mazulis ir vesels un nav, piemēram, apsārtis kakls, mutes čūla, gaidāmi zobiņi utt.

 

2. Tavs mazulis var justies vienkārši „pilns” pēc piena vai sulas dzeršanas vai našķu ēšanas. Bērnam vienkārši nav vietas citai maltītei. Tāpēc padzerties mazulim nedod pirms maltītes vai maltītes laikā, bet pēc. Ja iespējams, izslēdziet no mazuļa ēdienkartes veikalā pirktās sulas, kurās ir augsts cukura līmenis.

 

3. Parotaļājies ar mazuli pirms maltītes, lai veicinātu apetītes rašanos. Noderēs arī vienkārša pastaiga.

 

4. Pastāsti mazulim kādu joku, piemēram, maizei Tavā puncī ir ballīte (uzliec savu roku uz viņa vēdera un saki, ka jūti maizi iekšā dejojam). Tad saki, ka arī burkāns, siers un cukīni grib uz ballīti un liec šos produktus mazuļa mutē.


5. Atceries, ka mazulis pēc gada vecuma neaug tik ātri kā bēbītis un viņa puncis ir mazs. Dod mazulim pietiekamu ēdiena daudzumu un nepārspīlē ar to. Tavs bērns varētu gribētu ēst 5 vai 6 mazas maltītes, nevis 3 kārtīgas ēdienreizes. Tas ir vienkārši, jo pat svaigi augļi un dārzeņi palīdzēs aizpildīt bērna puncīti.

 

6. Ēdini mazuli vienā un tajā pašā dienas laikā. Kad režīms bērnam būs pazīstams, viņš noteiktā laikā pats jutīsies izsalcis un vēlēsies ko apēst.

 

7. Ja esi izmēģinājusi visu, bet nekas nestrādā, izmēģini nelielu piekukuļošanu. Lai gan eksperti saka, ka ir slikti piekukuļot bērnu ar saldējumu, lai tikai viņš apēstu savu dārzeņu devu, tomēr būsim reālisti- bērni taču zina, ka saldējums ir gardāks kā, piemēram, brokoļi! Protams, tam jābūt robežām- katru vakaru šāda piekukuļošana ar saldējumu nebūtu jāievieš. Labs risinājums var būt arī kāds auglis, smieklīgs joks, došanās uz rotaļlaukumu vai kādas iemīļotas spēles spēlēšana.

 

8. Atteikšanās no ēdiena ir pavisam ierasta bērniem, kuri sasnieguši attīstības posmu. Bērniem ēdiens ir vienkāršākā lieta, ko kontrolēt- ēst vai neēst. Ja Tavs bērns negrib ēst, neuztver to personiski! 2 gadu vecums ir īstais laiks, kad kontrolēt vecākus!

 

9. Kad bērni steidzas, viņi ēd! Turpini piedāvāt ēdienu uz šķīvja un neuztraucies par to.

 

10. Ja Tu uztraucies, ka bērns neuzņem pietiekami daudz pārtikas, sazinies ar savu ģimenes ārstu un jautā pēc padoma, vai bērnam nav nepieciešami papildus vitamīni.

Avots: Parenting

01. Nov 2010, 16:46

un ko darīt, ja bērns atsakās ēst 8 mēnešos? jau 2 mēnešus mazais ēd piebarojumu, un ir izveidojušās 3 ēdienreizes, bet pusdienās dārzeņus ēst piedabūt ir tīrās mokas. turklāt, ja ēd, tad arī tikai ar suliņas (bērniem domātās, atšķaidītas ar ūdeni) uzdzēršanu. svarā pieņemas normāli, bet es jau vairs nevaru saprast, kā pagatavot pusdienas, lai viņam garšotu, jo no piena maisījuma un augļiem, kā arī rīta biezputrām pārtikt vien jau laikam nevar.