Knifiņi skaistumkopšanā no Lailas Loginas

Knifiņi skaistumkopšanā no Lailas Loginas

29. May 2010, 22:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīvā māmiņa Laila Logina iesūtījusi pāris padomus, kā palutināt matus un ķermeni ar mājās gatavotām maskām.

 

Matiem

 
Pati esmu pābaudījusi un izmēģinājusi, iedarbība ļoti laba.


Majonēze matiem.

 

Majonēzē ir tieši tie vitamīni, kas vajadzīgi Jūsu matiem. Paņem vienu paciņu majonēzes (labāk provansas) un iesmērē matos, smarža nav no patīkamākajām, bet rezultāts labs. Tur apmēram 10-20 minūtes un kartīgi izskalo un izmazgā, mati paliek spīdīgāki un mīkstāki.

 

Citrons.

 Ņem vienu veselu citronu, labāk tādu mīkstāku un lielāku, lai var labi izspiest. Pārgriež uz pusēm un izspiež kādā bļodiņā. 1 citrona sula apmēram 1-2 litriem ūdens. Izmazgā matus sākumā ar šampūnu, izskalo un tad ūdenim pievieno izspiesto citronu sulu. Vēlreiz izskalo ar šo ūdeni matus. Matiņi kļūst spīdīgāki, mīkstāki. Īpaši maska der gaišiem un blondiem matiem, jo tas padara matus mazliet arī gaišākus.


Nātres.

 

Arī ļoti labs skalojamais līdzeklis matiem, tomēr šoreiz labāk pielietojams tumšmatēm. Nātres var kaltēt arī un lietot ziemā. Saplūc zaļas nātres, bet vēlams tādas, kuras nav ziedos. Kādi 4-5 stiebriņi pietiks vienai reizei. Ielej bļodā vai kādā traukā karstu ūdeni, iemērc šīs nātres un ļauj ievilkties kādas 15- 25 minūtes līdz parādās zāļu smarža un ūdens paliek viegli zaļgani brūns. Izmazgātus matus izskalo ar šo ūdeni un vairs nemazgā. Mati kļūst maigāki un man palīdz blondās šķipsnas kuras kļuvušas dzeltenas, padarīt tās dabīgākā tonī.


Ķermenim

 
Pati esmu mēģinājusi pirtī šādus paņēmienus:


Kafijas biezumi.

No rīta dzerto kafiju nelej laukā, bet izņem kafijas biezumu un, ejot uz pirtī vai dušā, ierīvē ķermenim, var arī sejas ādai. Āda kļūst maiga un zīdaina, kā mitrināta ar krēmu. Tiek arī lieliski noņemts vecais nederīgais ādas slānis.


Sāls un medus.

Īpaši izmantojams pirtī. Ļoti labs variants, kā no ķermeņa dabūt ārā visus liekos ūdeņus un liekās vielas. Ņem uzturā lietojamo sāli un medu (var arī tādu, kuru vairs nelietos uzturā) un ierīvē ar to problēmzonas un visu ķermeni, āda paliek svaigāka un maigāka. Noskalo pēc procedūras.

 

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

3

 

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

14. Oct 2009, 22:29

Jā, šītie ir labie receptiņi, daudzus no šīm jau esmu mēģinājusi.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 14. Oct 2009, 17:14

Es šodien iešu pirtī - pamēģināšu medu )bet vai sāls vietā labāk nelikt cukuru?

14. Oct 2009, 13:50

majonēzi gan neesmu mēģinājusi..bet laikam tomēr būtu labāk mājas taisītu majonēzi,viss mazs zini,kādas sastāvdaļas ir iekšā😀būs jāmēģina😀paldies😉