Klaudija Hēla: hendlingam nav robežu

Klaudija Hēla: hendlingam nav robežu

26. Oct 2010, 16:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Hendlings ir mūsu roku prasmīgs darbs, strādājot bērniem, turklāt šajā kategorijā ietilpst ne vien fizioterapeiti un vecāki, bet arī visi citi, kas nodarbojas ar bērnu, piemēram, vecvecāki, auklīte, māsīcas, māsas, brāļi, krustmātes utt.

 

Konsultē fizioterapeites Klaudijas Hēla un Kristīne Baranova

 

9
Klaudija Hēla
2
Kristīne Baranova

„Jo vairāk es mācos dažādos veidos, jo vairāk es saprotu, ka katram bērnam ir individuāla pieeja,” atklāj fizioterapeite Klaudija Hēla. Vienmēr atradīsies arī kāds, kurš jautās- Kāpēc tas būtu jādara, bērns izaugs tāpat?! Protams, ir arī tādi bērni, bet līdz ko parādās tādas problēmas kā asimetrija, tonuss, hendlings ir vajadzīgs.

 

Hendlinga nepieciešamība

 

Fizioterapeite Kristīne Baranova taujāta, kāpēc nepieciešams hendlings, viņa stāsta, ka katrs bērns piedzimst ar savu kustību programmu, ko ir ielikusi Māte Daba un mūsu kā pieaugušo uzdevums ir šo programmu neizjaukt un jāskatās, kā bērns attīstās un jāpalīdz attīstīties, nevis jāuzspiež to, ko mēs vēlamies.

 

Hendlings nav kaut kas ekskluzīvs, bet gan ikdienas darbošanās ar bērnu, tāpēc tas ir jāmāk gan Tev, gan cilvēkiem, kas diendienā ir kopā ar mazo. Protams, ja oma vienu reizi nedēļā atnāk ciemos, nevajag liekus strīdus, ja viņa nepareizi ceļ bērnu, tomēr, ja šie cilvēki bieži darbojas ar bērnu, tad ir jāvienojas, ko un kā darīt, jo bērnam nav jāatceras 5 dažādi cilvēki, no kuriem katrs ir cēlis, nesis atšķirīgi.

 

Ne tikai tehnika, bet arī sajūtas..

 

„Lai bērniņš iegūtu no hendlinga, nedrīkst skatīties tikai uz tehniskām lietām, bet jāpieliek arī jūtas,” stāsta Kristīne Baranova. Katrs bērns ir personība un, ja mēs respektējam viņu, tad darbojoties veltam uzmanību tikai bērnam. Saplūstot tehnikai un jūtām, viss padodas lieliski!

 

Fizioterapeites ir novērojušas, ka hendlinga izpildē drošāki ir tēvi, jo viņu lielās plaukstas palīdz vieglāk tvert mazuli un iekšēji viņi nav tik sasprindzināti.

 

Hendlings- līdz kuram vecumam?

 

Hendlingam nav robežu un arī pieaugušajiem ir hendlings- tā ir aprūpe, ikdiena, dzīve un mēs nekādā gadījumā nepieturamies pie kādiem mēriem.

 

Kā stāsta Klaudija Hēla, mazo bērnu hendlings ir tad, kad mazulis guļ uz muguras un vēl neveļas. Tad vecāki ar veļošām kustībām palīdz mazulim attīstīties. Lielo bērnu hendlings sākas tad, kad arī pats bērns piedalās savā aprūpē, paliek aktīvāks, atnes autiņbiksītes, ko uzvilkt.

 

Ikviena ikdienas darbība sakņojas 1001 jautājumā par to, kāpēc hendlings konkrētajā gadījumā neaiziet. Tas ir tikai un vienīgi atkarīgs no vecāku attieksmes un rīcības.

 

Vizīte pie fizioterapeita

 

Pirmo reizi pie fizioterapeita var doties jau grūtniecības laikā, lai uzzinātu vairāk par hendlingu un zīdaiņu aprūpi. Ir fizioterapeiti, kuri dodas uz dzemdību nodaļām vai brauc mājas vizītēs, lai pastāstītu, kā bērnam jāaug šajā vidē.

 

„Hendlings ir darbs ar bērnu un, lai gan speciālisti varētu izstāstīt par hendlingu 1 reizē, mammai tas tik viegli neizdodas uzreiz un ir vajadzīgs laiks, lai sajustu, ko un kā viņa dara,” atzīst Kristīne Baranova.

 

Arī nodarbībās pie Kristīnes hendlings notiek atšķirīgi, jo tiek pievērsta uzmanība ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem tiek likts vingrot un attīstīties līdzi bērnam. Svarīgi ir ne tikai tehniski izmēģināt, bet arī saprast par svara pārnešanu un simetriju.

 

 Kristīne Damškalne,www.maminuklubs.lv

 

Atnāc uz nodarbībām pie fizioterapeitiem un uzzini vairāk par pareizu un harmonisku bērniņa attīstību!

 

Piesakies uz fizioterapeites Klaudijas Hēlas meistarklasēm ŠEIT!

Piesakies uz fizioterapeites Kristīnes Baranovas nodarbībām ŠEIT!