Kaut kas veselīgam uzturam!

Kaut kas veselīgam uzturam!

14. Jul 2011, 13:52 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Sveikas!

 

 

Iesūtīšu idejas, ko pasmelties, ēdienu gatavošanai priekš veselīgas ēšanas. Man tagad topā ir sautēta vista sagriezta gabaliņos, kopā ar burkānu un tīrītām garnelēm, kā arī āboli. Klāt lieku vēl sīpolus un  ķiploku un kaltēto dārzeņu garšvielu „Anniņas” bez sāls. Tad vēl čillī piparus asumiņam. Klāt pielieku vēl vīramātes sataisītos tomātus kopā ar ķiplokiem. Tad ēdiens tāds pikants paliek. Klāt uz šķīvja piegriežu svaigus tomātus, dilles un pētersīļus. Šādu brūvējumu ēdu jau kādu laiciņu.

 

 

 

 

 

 

Vēl man topā ir vīnogas un nedaudz 10% siers vairāk kā kārums. Tad man patīk jau otro nedēļu, ja ne vēl vairāk, mandarīni un nektarīni. Ēdu tos rītā, vakarā un pusdienās! Banāni kaut kā vairs nav aktuāli, varbūt tāpēc, ka veikalā puszaļi? Man garšo Tādi saldi, labi nogatavojušies un vēl ar tādiem punktiņiem.

 

 

Atslodzes dienai nebija nekas īpaši garšīgs, bet noderīgs gan. Sagriezu ābolus, ieliku katlā, pielēju 1 litru ūdeni, klāt pieliku rozīnes un vārīju kaut ko līdzīgu ķīselim. Tad to visu dienas laikā apēdu. Klāt vēl ēdu vistas filejas gabaliņu, biezpienu ar kefīru. Vairāk neko negribējās. Tagad otrdien būs atkal atslodzes diena un taisīšu ķīseli. Ja gribas ko citu, variet sagādāt.

 

 

1 l ogas (mellenes, brūklenes, zemenes). Ideāli ir sablenderēt un kopā ar pienu vai kefīru izdzert diena gaitā. Tas ir obligāti! Klāt vēl var augļus un arbūzu arī drīkst. Dārzeņus svaigus vai vārītus var. Zaļumi noteikti! Var arī vistas fileju un griķus, ja ir vēlēšanās.

 

 

Tad nu turas meitenes, katram savas vājības. Ja kārojās saldumus variet žāvētus augļus kādu saujiņu ieēst. Var arī karoti medus noēst. Nosit uz kādu brītiņu vēlmi pēc saldumiņa. Mans Dietologs saka, ka ilgi sevi nevajag spīdzināt un atteikties no tā, kas ļoti kārojās. Tā pastāv lielāks risks krist saldumu nežēlastībā un pārēsties kaut ko neveselīgu.

 

 

No pirmdienas solos ko biežāk iesūtīt. Man tagad tāds azartiņš parādījies, gribas tos rezultātus. Es zinu, ko es gribu, un tas man palīdz tikt pie mērķa.

 

 

Mans moto ir šāds: Ja nezini ko gribi, dabūsi to, kas paliks pāri!  Tāpēc novēlu ik katrai sievietei zināt, ko viņa vēlas!

 

 

16. Sep 2010, 19:32

nu tad taa, saneemos es arii sim trakajam pasaakumam.. nu jau divas dienas buus pagaajusas. tad taa- nopirku es sokolaades cepumus, kur ieksaa ir cepums, virsuu pilnpiens un apkaart sokolaade. nu zini, man sitas divas dienas iet ieksaa cepuminji ka nu 😀 esmu apeedusi gandriiz divus kg pa abaam dienaam. lai arii tie cepumi ir smagi un kcal tur noteikti milzoniigi daudz, tacu man neskebina. nu nav taa, ka negribas. tagad beigusies cepuminji, taapec needu, bet ja buutu apeestu veel. taapeec man bail, ko raadiis svari. riit nosveersos, ja buus +, tad metiisu mieru sai "dieetai".bail man uzeesties, jo zinu ka riit noteikti vareetu atkal apeest kaadus 700 gr noteikti un ja veel plusaa auglji, tad dienaa kcal salasaas noteikti uz 3000, tad nekaads svars nevar kristies..
hmm, es jau arii domaaju, ka ateediishos un negribeesies, bet taa nav. tad es riit padosu to zinju par svaru, ja plusi, tad metu nost. ceru, ka lasi sito visu 😀

14. Sep 2010, 14:17

jaa man bail, ka pienemsos svaraa. un veel bail, ka tas nepaliidzes atteikties no saldumiem. labi, man noteikti negribeesies eest iebiezinaato pienu, negribeesu vairs ne redzeet, ne dzirdeet, bet citaada veida saldumus gribeesies.. tas mani arii attur, bet par to es visu laiku domaaju 😀

14. Sep 2010, 13:31

Perlite nokā Tev bail ??? Esmu pati izmēģinājusi un visam klāt svars krītas😉 Tik tad Tev vajag saņemties un drīkst ēst tikai vienu saldumu piemēram kaut vai to iebiezināto saldo pienu! Nu nezinu cik ilgi Tu varēsi ieēst tikai iebiezināto pienu un augļus😃 Drīzāk ātrāk paliks slikti nekā pieņemsies svarā!! Cik caprotu baidies, ka uzēdīsi ko lieku domāju , ka nē! Bet nu es domāju,ka daudz sliktāk ir tādas noraušanās, ka nevar apstāties piemēram pie viena gabaliņa šokolādes, bet norij visu vienā piegājienā☹

14. Sep 2010, 13:07

ambera-nee, nevaru sanemties triis dienas eest saldumus, taapeec, ka BAIL. eh, bet taapat katru dienu kautko apeedu. pagaajuso nedeelj vispar graujosi- saakot no iirisiem un beidzot ar iebiezinaato pienu ar cukuru ( to bruuno, vaariito), ppilniigi mana vaajiiba.

14. Sep 2010, 12:17

Perlite- varbūt tad saēdies 3 dienas tosaldumus tā ka vairs skatīties negribas!!!😃 Jā man tagad ir laimīgās dienas un ir liela vēlme uz saldumiem un gribas visu laiku ēst! Bet es vairāk izdomāju, ko padarīt , lai nevajag pa mājām darboties. Tālāk no leduskapja. Vakar uzklupu virsū šokolādes sieriņam☹

14. Sep 2010, 07:41

chewits- man aatkal ieteica dzert hromu, lai negribeetos saldumud. dzeru jau otro nedeelju, taapat gribaaas 😀)
ambera- iesuuti gan ko biezaak, patiik laiit un uzzinaat ko jaunu. man pasai paniikums iestaajies it visaa. esmu metusies saldumiem virsuu! vienu dienu taa saeedos, domaaju, ka buus miers bet nee, nav, jo vairaak eedu, jo vairaak gribaas.

13. Sep 2010, 20:18

MALACIS...DAŽAS RECEPTES AIZŅEMŠOS...")