Kas sajūsmina mazo sirsniņu?

Kas sajūsmina mazo sirsniņu?

16. Mar 2012, 13:30 gucci123 gucci123

 

Gustaviņš ir iegājis 10tajā mēnesī, hip, hip, urrāāā!!!

Esmu atklājusi vairākas lietas, kas sajūsmina manu mazuli (tā jau laikam vairs nevar teikt, bet jāsaka – junioru). Pirmkārt, tie ir ziepju burbuļi – ziepju burbuļu dozīte stāv uz plaukta un katru rītu, ienākot istabā, mazais ar rociņu skaidri un nepārprotami norāda virzienu, kurā atrodas šī brīnummantiņa. Tad mēs noguļamies uz segas un es pūšu daudz, krāsainus burbuļus un mazais ar sajūsmu mēģina tos noķertTas ir mans atklājums nr.1, kas vienmēr Gustaviņam rada pozitīvas emocijas.

Otrkārt, tās ir atvilktnes. Gustaviņš ar prieku tās ver vaļā – ciet, vaļā u ciet. Zinu daudzus vecākus, kuriem tas krīt uz nerva, ja mazais tā darbojas. Taču es uzskatu, ka tas attīsta koordināciju – kā nekā jāpagriež galva, lai nedabūtu pa pieri, roka, lai to neizmežģītu un pirksti, lai tos neiespriestu. Turklāt mazais tā trenē muskuļus. Tāpēc negribu liegt viņam šo mazo prieciņu

Treškārt, tās ir grāmatas – jo lielākas, jo labāk. Un nav runa tikai par bilžu grāmatām, bet arī par vārdnīcām. Mazais prātvēders var ilgu laiku taisīt vaļā un ciet vāku, šķirstīt lapas (tikai jāskatās, lai nesaplēš). Un reizēm pat liekas, ka tad, kad lasu viņam priekšā kādu pasaku vai tekstu, viņš seko līdzi tekstam. Tāpēc, mīļie vecāki, radiniet savus mazos rakarus mīlēt grāmatas un dodiet iespēju viņiem tās izpētīt.

Ar sveicieniem, Gucci123 un Gustaviņš