Kā vannot mazuli, izmantojot hendlinga pamatprincipus?

Kā vannot mazuli, izmantojot hendlinga pamatprincipus?

16. Oct 2011, 19:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Hendlinga principi jāizmanto ik uz soļa, tāpēc daudzi vecāki jautā, kā pareizi turēt mazuli vannojot, lai viņš nesasprindzinātos, bet gan atslābinātos.Un kādā vecumā bērniņš pats patstāvīgi varētu iet vannā plunčāties? Stāsta fizioterapeite Klaudija Hēla.

 

Foto: Māris Lapiņš

 

Pats bērniņš vannā varētu plunčāties bez pieturēšanas, tad kad mazulis jau sēž. Tomēr, ja mazajam ļoti patīk ūdens, tad var ieliet pavisam nelielu ūdens daudzumu un mazulis, guļot uz vēdera, izbauda ūdens priekus un spēlējas.

 

Turēt mazo ir patiešām grūti, sevišķi, ja vēlamies, lai mazais arī atslābinātos. Mēs paši kā pieaugušie pārāk saspringstam, baidoties, ka mazulis varētu aizrīties ar ūdeni, tāpēc arī bērns, sajūtot šo sasprindzinājumu, arī pats saspringst.

 

Vannot bērnu var vannā, kur ir vairāk vai mazāk ūdens, tas viss ir pašu vecāku un bērnu ziņā. Galvenā ideja vannošanai tiešām ir atslābināšanās, ko var panākt, mazuli vannojot autiņā vai vannojot kopā ar tēti vai mammu (arī turēšana šajā gadījumā būs vienkāršāka).

 

Ir tiešām ļoti daudz veidu, kā veikt vannošanu, lai mazulis atslābinātos, tomēr galvenais nosacījums ir tas, ka pašiem vecākiem ir jābūt drošiem par to, ko viņi dara.

 

Ja runā par vannas paliktnīšiem, tad jāsaka, ka man tie īpaši nepatīk, jo uzskatu, vannā mazulim ir jākustas, bet uz paliktnīšiem bērns var kustināt tikai rokas un kājas.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Piesakies uz Māmiņu Kluba nodarbībām pie Klaudijas Hēlas!