Kā mazināt alerģiju pret sauli?

Kā mazināt alerģiju pret sauli?

26. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manam bērniņam jau kopš zīdaiņa vecuma ir alerģija pret sauli. Tā izpaužas kā drudzis, iesnas, klepus un apgrūtināta elpošana. Vēlos uzzināt, vai ir iespēja atbrīvoties vai vismaz samazināt, tā saucamo, alerģiju pret sauli,” vaicā kāda portāla www.maminuklubs.lv lasītāja. Atbild alergologs-pulmonologs, Dr. Ieva Cīrule.

Ārste stāsta, ka alerģija pret sauli ir iedzimta imūnsistēmas īpatnība. Tomēr parasti, bērnam kļūstot vecākam, šī alerģija samazinās, un paaugstinātā reaktivitāte izzūd.

„Papildus jau minētajiem simptomiem, šīs alerģijas gadījumā uz ādas parasti parādās arī izsitumi – sarkani, niezoši pleķi, piepampumi.

Ir cilvēki, kuriem reakcija uz saules stariem jeb saules dermatīts aktivizējas tikai pirmās pāris nedēļas kopš brīža, kad saule sāk spīdēt ilgāk un tās stari kļūst intensīvāki, bet vasaras beigās alerģija mazinās.

Tomēr ir arī cilvēki, kuri ar alerģijas simptomiem sastopas nemitīgi, kolīdz nonāk saskarsmē ar alergēnu – saules stariem,” atklāj Ieva Cīrule.

Tomēr ārste uzsver, kā jebkuras alerģijas gadījumā, lai pasargātu bērnu no simptomu parādīšanās, viņu rūpīgi jācenšas sargāt no alergēna.

„Visvienkāršākais veids, kā bērniņu pasargāt no saules stariem, ir piemērots apģērbs. Ieteicams izvēlēties cepuri ar malām un vieglas, plandošas drēbes. Tāpat ikdienas gaitas un darbības vajadzētu plānot tā, lai bērns nepārtraukti uzturētos ēnainā vietā.

Tomēr neskatoties uz šiem vispārīgajiem ieteikumiem, noteikti iesaku aizvest bērniņu pie alergologa, kurš daudz precīzāk varēs ieteikt, kā rīkoties šajā konkrētajā gadījumā,” tā alergoloģe. 

Māmiņu Klubs