Foto: Desmit ne pārāk vajadzīgas lietas bērna aprūpē

Foto: Desmit ne pārāk vajadzīgas lietas bērna aprūpē

30. Nov 2010, 07:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tehnoloģijas attīstās un tirdzniecībā nonāk arvien jauni priekšmeti, kuru mērķis būtu atvieglot arī jauno māmiņu ikdienu. Vai tas tā ir? Ieskaties, kādas ir lietas, bez kurām bērnu aprūpē mierīgi var iztikt!

 

{pic:1}

Spa vanna


Spa toveru parādīšanās bija liels notikums, bet vēlāk tos atzina kā nevajadzīgus. Vai tavam bēbim patiktu?

{pic:2}

 

Lielās šūpoles

 


Lai arī šīs šūpoles guva popularitāti, vecāki atzina, ka dotu priekšroku mazākām, vieglāk pārvietojamām, šūpolēm.

 

{pic:3}

Jaundzimušo drēbes

 


Mazuļu drēbītes apģērbu veikalos pievelk gan topošos vecākus, gan vienkāršus garāmgājējus, bet lielākoties tas ir ļoti nepraktisks. Kamēr bēbis ir mazs, viņš vairākas dzīvojas pa mājām, bet, kad jau ir paaudzies, jāmeklē jaunas drēbītes.

 

{pic:4}

Šūpuļkrēsls

 


Mammas, kuras iegādājušās nenolaižamus šūpuļkrēslus izsaka nožēlu, jo pusguļus nolaižams šūpuļkrēsls, būtu bijis liels atbalsts nakts barošanās.

 

{pic:5}

Miega pozicionētāji

 


Miega pozicionētāju uzdevums ir palīdzēt bērniem gulēt pareizāk, tomēr šis produkts sevi nav attaisnojis.Turklāt tas ir ieguvis vairāk pretinieku, nekā atbalstītāju.

 

{pic:6}

Bērnu gultiņas piederumi

 


Lai arī dažādie bērnu gultiņas piederumi izskatās ļoti skaisti, tie tomēr ir nepraktiski. Vai nav tā, ka tā ir tikai skaista dekorācija?

 

{pic:7}

Bērnu apavi

 


Līdzīgi kā ar bērnu apģērbu, arī apavi bieži netiek ne reizi uzvilkti. Īpaši tas attiecas uz nepraktiskiem bērnu apaviem, piemēram, tā saucamie flip-flop vasaras apavi. Vai mazulim vajadzīgi miniatūra izskata pieaugušo apavi?

 

{pic:8}

Augstie krēsli

 


Veikalos atrodami augstie krēsli no koka, plastmasas, arī krēsli, kas šūpojas. Vai tie attaisno savas īpašības? Koka krēsli vēlāk izskatās neestētiski, jo ir nepraktiski kopšanā, bet šūpojošā funkcija izrādās ne tik bieži izmantojama.

{pic:9}

Salvešu sildītājs

 


Lai arī aukstas salvetes nav bēbīšu labākie draugi, tomēr ir vairāki iemesli kāpēc salvešu sildītājs nav tik nepieciešams, piemēram, tas aizņem daudz vietas vai var sadedzināt salvetes.

 

{pic:10}

Pārnēsājamais pudeļu sildītājs


Pirmajā momentā tas izklausās pēc brīnumpriekšmeta, bet tas tāds būtu, ja uzsildītu pudeli tik ātri, lai mazulis nepaspētu kļūt niķīgs. Pudeļu sildītājam vajadzīgas 20 minūtes, lai tas būtu remdens. Cik laika vajadzīgs lai uzsildītu?

 

Avots: www.lilsugar.com

Vai arī Tu esi atklājusi kādus priekšmetus, kas ikdienas lietošanai ir nepraktiski?

03. Mar 2010, 00:08

Sākumā gribēju nopirkt mīkstās maliņas gultiņai, bet pārdomāju. Jā, mazais dažreiz sasit galvu, kājas sprūst redelēs, bet lai pierod, citādi - viss mīksts, viss aizsargājošs. Mazajam jāmācās, ka var sasisties, iesprūst utt. Drēbes mums nav ne par daudz, ne par maz. Lietojam priekšautiņus, tāpēc šmucēties nesanāk gandrīz nemaz.

02. Mar 2010, 23:42

Mums no šīm lietām ir šūpoles, protams savādākas = piekarināmās, mazajai ļoti patīk šūpoties, tad vēl gultiņai mīkstās maliņas - uzskatu, ka ļoti noder, lai bērns nesistos redelēs, drēbes un apavi arī ir ļoti daudz un puse no viņiem ir nepraktiski, apavi stāv maisā - daudzi par mazu un ne reizi nav uzvilkti = tik labi, ka visas drēbes ir sadotas, neko paši tonnām nepirkām...😀😀😀

02. Mar 2010, 23:31

More - Ja bērns siekalojas vari iegādaties priekšautiņus un nebūs tik bieži jāmaina drēbes.

02. Mar 2010, 13:41

oho to salvešu sildītāju gan nebiju redzējusi!!
Par apaviem varu piekrist,mums māsa ļoti daudz atdeva bet ir pāris mazu izmēru kur pat kāju nevar ielikt,jo parak maziņas,bet skaistas!
un parasti māmiņas kurām ir pirmais bērniņš nopērk daudz ko nevajadzīgo,jo nezin un liekas ka tas noderēs un būs nepieciešams!!

02. Mar 2010, 13:36

😀
pērkot kko tomēr jādomā līdzi 😃
drēbītes nebija par daudz- tās ir jāmaina, ja vien visu dienu negribas pavadīt tās mazgājot.
Barošanas krēsliņš mums ir- ļoooti noderīgs. Pērkot skatījāmies, lai nešūpojas, lai mazo var droši piesprādzēt, lai ir ērts.
Gultas piederumi- apmalīte un baldahīns man liekas ļoti noderīgs!! Apmalīte- lai mazais grozoties pa gultu nespiežas pret redelēm. baldahīns- ideāli pasargā no liekas gaismas. It sevišķi vasarā, kad arī pa dienu gaišs, bet mazajam jāguļ.
Par pārējām šeit minētajām lietām pat neazidomājos, ka būtu nepieciešamas.
Vienīgi apaviņus uzdāvināja- tos nolietojām, cik bija iespējams 😀 Bija ērti, viegli uzvelkami, ļoti viegli svarā- mazajam netraucēja.