Bērnu slimnīcā noteikta karantīna

Bērnu slimnīcā noteikta karantīna

16. Nov 2011, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sakarā ar paaugstinātu saslimstību ar dažādu vīrusu izraisītām slimībām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) ar 14. janvārī noteikta gripas karantīna. Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā iespējams pagarināts pacientu gaidīšanas laiks, īpaši vakara stundās. Bērnu slimnīca lūdz sabiedrības izpratni šajā situācijā.


Lai ierobežotu vīrusu saslimšanu izplatību Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ar 14. janvāri ir noteikusi gripas karantīnu. Šajā laikā tiks ierobežoti apmeklējumi pie pacientiem, proti, mazos pacientus vienlaicīgi varēs apmeklēt tikai viens no vecākiem. Ja novērojat kādu no vīrusu saslimšanas pazīmēm, piemēram, klepu, iesnas, galvas sāpes, vēdera sāpes u.c. lūgums atturēties no bērnu apmeklējuma slimnīcā, jo tādejādi tiek paaugstināta vīrusu izplatības iespējas slimnīcas nodaļās. Lūgums būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo veselību.

 

Pacientu skaits ar dažādām vīrusu saslimšanām, kam nepieciešama akūta palīdzība un ārstēšanās stacionārā, ir palielinājies par vairāk kā 30%. Lai nodrošinātu akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā ir pārprofilētas nodaļas gan Bērnu slimnīcā Torņakalnā, gan Bērnu slimnīcā Gaiļezerā. Šobrīd raksturīgā pacientu grupa, kura cieš no dažādām vīrusa saslimšanām, ir zīdaiņa un pirmskolas vecuma bērni. Slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļa strādā pastiprināta režīmā un iespējams pagarināsies pacientu gaidīšanas laiks.

 

Atgādinām, ka katru gadu ziemas periodā palielinās saslimušo skaits ar augšējo elpošanas ceļu, vēdera un citām vīrusu saslimšanām. Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir gatava sniegt bērniem nepieciešamo medicīnisko palīdzību, tomēr stacionārā vajadzētu ārstēt tikai tos bērnus, kuriem slimība norit smagā formā vai ir paaugstināts risks nopietnām komplikācijām. Pirms vēršanās pēc palīdzības slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā pacientam būtu jākonsultējas ar ģimenes ārstu, veicot izmeklējumus un saņemot nepieciešamos norādījumus.

 

Vecākiem BKUS ārsti iesaka ierobežot publisku pasākumu un lielveikalu apmeklējumus kopā ar bērniem. Nepieciešams bieži mazgāt rokas, vēdināt telpas, lietot vienreizējas lietošanas salvetes klepus, iesnu un šķaudīšanas gadījumā, tās tūlīt pēc lietošanas izmetot. Uzturā jālieto dabīgus C vitamīna un fitoncīdu avotus ( dzērvenes, cidonijas, ķiplokus, sīpolus u.c.), kā arī jāpievērš uzmanība laika apstākļiem atbilstošam apģērbam, atrodoties ārpus telpām.