Bērnu slimnīcā norisināsies Taku orientēšanās seriāla „Taku ABC” 1. kārta.

Bērnu slimnīcā norisināsies Taku orientēšanās seriāla „Taku ABC” 1. kārta.

29. Mar 2012, 22:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau otro gadu Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā norisināsies paraolimpiskais Taku orientēšanās seriāla „Taku ABC” pirmā kārta. Seriāla „Taku ABC 2011” rīkotāji ir Orientēšanās sporta kartogrāfu biedrība “LEONARDO” un Latvijas orientēšanās federācija ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.


Taku orientēšanās seriāla „Taku ABC” pirmā kārta šogad, paredzēta Bērnu slimnīcas teritorijā. Projekta galvenie mērķi un uzdevumi ir popularizēt Taku orientēšanās, kā vienu no visspilgtākajiem sociālās integrācijas piemēriem un vislabākajiem aktīvās atpūtas veidiem. Šī pasākuma laikā tiek vienoti dažādu vecumu cilvēki ar dažādām fiziskajām īpašībām.

 

Taku-O ir visjaunākais orientēšanās veids, kurš atzīts daudzās valstīs pasaulē, t.sk. arī mūsu kaimiņvalstīs Krievijā un Lietuvā, kur tas ir augstā līmenī jau gandrīz 20 gadus. Mūsu ziemeļu kaimiņvalstī Igaunijā par šī orientēšanās veida ieviešanu sākuši runāt  tikai šogad, tāpēc ceram, ka ilgi nebūs jāgaida, kad šis orientēšanās veids būs visās trīs Baltijas valstīs.

 

Starts paredzēts 3. jūnijā no plkst.16:00 līdz plkst. 18:00 pēcpusdienā. Satikšanās vieta Bērnu slimnīcā Vienības gatvē 45, pie galvenajiem vārtiem.