Bērnu klīniskā universitātes slimnīca atzīmē 111 dzimšanas dienu

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca atzīmē 111 dzimšanas dienu

06. Aug 2011, 15:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atzīmējot 111 gadu jubileju 1. oktobrī plkst. 9.00, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ( BKUS) godinās savus darbiniekus pasniedzot A. Priedkalna balvas un atzinības balvu „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda zīme”, kā arī daloties svētku sajūtā oktobra mēnesī tiks organizēti vairāki svētku pasākumi - 2.starpdisciplinārā konference un „Atvērto durvju dienas”.

 

Andreja Priedkalna balva tika dibināta nolūka godināt Andreja Priedkalna izcilos
nopelnus Bērnu slimnīcas attīstībā, kā arī lai izteiktu atzinību un godinātu BKUS darbiniekus un atbalstītājus par izciliem nopelniem, īpaši nozīmīgu vai mūža ieguldījumu slimnīcas attīstībā. Pirmo reizi A. Priedkalna balva tika pasniegta 2004. gadā. Ik gadus pasniedz ne vairāk kā piecas Andreja Priedkalna balvas.

 

Savukārt, atzinības balva „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda zīme” tiek dibināta, lai izteiktu atzinību un godinātu BKUS darbiniekus par izciliem nopelniem un teicamu darbu BKUS labā. Ik gadus pasniedz desmit atzinības balvas „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda zīme”, pirmo reizi sakarā ar 110. gadu jubileju 2009. gadā tika pasniegtas divdesmit atzinības balvas „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas goda zīme”.

 

1. oktobrī, no plkst. 12.00 Rīgas Stradiņa universitātes aulā tiek rīkota zinātniski praktiska konference ar mērķi pārrunāt aktuālos jautājumus bērnu vecuma slimību diagnostikā un ārstēšanā. Konferenci organizē BKUS sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību. Konferences veidošanā piedalās visas BKUS klīnikas: Bērnu slimību klīnika, Vispārējās pediatrijas klīnika, Bērnu ķirurģijas klīnika, Ausu, kakla un deguna slimību klīnika u.c.

 

Būsiet mīļi gaidīti piedalīties atzinības balvu pasniegšanas pasākumā BKUS, Vienības gatvē 45, prof. A. Bieziņa auditorijā, poliklīnikas 3. stāvs.