Bērna „kosmētikas  somiņa” vasarai

Bērna „kosmētikas somiņa” vasarai

21. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādi kosmētiskie līdzekļi, bērnam, kurš dzimst vasarā vecākiem jāsarūpē? Izrādās, ka iesākumā neko daudz nevajag. Par pirmajām higiēnas precēm stāsta ārste Irēna Putniņa.

Pirms bērniņš ir piedzimis, māmiņai būtu jātiek skaidrībā, kam tad uzticēties labāk – vai rūpnieciski ražotajiem bērna ādas kopšanas līdzekļiem, vai arī vecajām labajām tautas metodēm. Tomēr, pat, ka veikalos nopērkamais liekas tas labākais, iesākumā ar līdzekļu iepirkšanu nevajadzētu aizrauties!

Ziepes 

Pirmais un galvenais, kam jābūt bērna „kosmētikas somiņā” ir ādu attīrošs līdzeklis – ziepes vai šķidrās ziepes. Jāatceras, ka ar ziepēm zīdainīti vanniņā mazgā vienu reizi nedēļā, dupsi ar ziepēm apmazgā, ja ir bijusi kaka, bet rociņas jau lielākam bērnam ar ziepēm mazgā pēc pastaigām un tualetes apmeklējuma. Noteikti aizliegts lietot antibakteriālas ziepes!

Mitrās salvetes 

Pirmajās mazulīša dzīves dienās vajadzētu izvairīties no mitrajām salvetēm, bet jau vēlāk, bērnam pēc gada vecuma, mitrās salvetes ikdienā ir pilnīgi neaizvietojama prece. Jo lielāks bērns paliek, jo vairāk mitrās salvetes vecākiem būs vajadzīgas – pēc spēlēšanās smilšu kastē, ratu riteņa „remontēšanas” vai citām nodarbēm ārā, rociņas ērti noslaucīt ar mitrajām salvetēm, bet aizejot mājās jau mazgāt zem krāna. Arī ceļojot mitrās salvetes ir neatņemama ceļasomas sastāvdaļa. Mājās ikdienā dupsīti tomēr labāk ir noskalot zem tekoša ūdens.

Eļļa

Eļļa ir ļoti labs produkts bērna kopšanā. Mammai tikai jāskatās, lai tās ir dabīgas eļļas. Ikdienā ar eļļu labi tīrīt bērna krociņas, tomēr jāskatās, kāda ārā ir temperatūra – ja ir tik karsts kā tagad, eļļu labāk nelietot.

Cinka ziede un pantenolu saturošas ziedes

Var iegādāties cinku saturošu ziedi, ko klāj autiņbiksīšu zonā, ja paredzēts ceļojums, vai arī vecāki zina, ka autiņbiksītes ilgāku laiku nevarēs nomainīt. Tāpat tas ir labs līdzeklis, ja jau ir radies apsārtums. Ziedi klāj plānā kārtiņā. Pantenolu saturošas ziedes palīdzēs ja ādiņa ir īpaši sausa.

Pretapdeguma krēmi

Pirmajā dzīves gadā bērnu no saulītes jāsargā, tātad, tas nozīmē, ka nav nepieciešami arī aizsarglīdzekļi, ja bērns saulītē netiek laists. No otrā dzīves gadiņa jālieto krēmi ar augstu aizsargfaktoru un pareizi skaitās uzklāt uz bērna ādas krēmu tējkarotes ar kaudzi daudzumā.

 

Bübchen gēls zīdaiņu mazgāšanai – maigai ikdienas ādas un matu mazgāšanai. Baro ādu ar vērtīgām dabīgajām vielām, saglabā ādasskābju aizsargslāni, nomierina un mitrina ādu. Nesatur ziepes.Ekonomisks un ērts lietošanā - ar dozatoru.

Bübchen bērnu ziepes jutīgas ādas mazgāšanai. Maigās emulsijas putas nodrošina saudzīgu ādas attīrīšanu,neizjaucot skābju-lipīdu slāni. Mīkstina un mitrina ādu.Nomierina iekaisušu ādu.

Bübchen vannas putām ir ādai neitrāls pH, tās nesatur ziepes, bet stabilizēdabīgo ādas skābju aizsargslāni. Vannas putu sastāvā ietilpst kumelīšuun rozmarīna ekstrakti, kā arī aktīvās vielas, kas regulē tauku balansuir īpaši svarīgi jutīgas ādas attīrīšanā.

Bübchen eļļa zīdaiņiem ļoti maigi attīra un kopj jutīgo zīdaiņa ādu katrā autiņbiksīšu maiņas reizē. Tā ātri iesūcas, neatstājot taukainu spīdumu. Brīnišķīgi rūpējas par ādu, barojot,mīkstinot un mitrinot to. Mazina iekaisumus, veicina ādas atjaunošanos, saglabādabīgo ādas elpošanu. Satur saulespuķu eļļu, vērtīgo kumelīšu ekstraktu, bet nesaturminerāleļļas.




Krēms zīdaiņiem ar „Bübchen- Aktīvās Ādas Aizsardzības” kompleksu rūpējas par iekaisušu bērna ādu un palīdz stiprināt dabīgās aizsargspējas. Sastāvāesošais pantenols un cinka oksīds nodrošina pretiekaisuma iedarbību. Katru reizi,mainot autiņbiksītes, uzklājiet krēmu plānā kārtiņā, tas pasargās no mitruma unkairinājuma. Svarīgi! Krēma paliekas saudzīgi jāiztīra no krociņām.

Ja dibentiņš ir apsārtis, Pretiekaisuma krēms ar ”Bübchen – Aktīvās Ādas Aizsardzības” kompleksu mazinās ādas iekaisumu. Kumelīte, D-pantenols unzivju eļļa ātri un droši nomierina un dziedē. Svarīgi! Uzsmērējiet krēmu plānākārtiņā uz iekaisušās ādas un pagaidiet 15-20 minūtes, tad notīriet krēmapārpalikumus ar vates tamponu. Tagad var uzlikt autiņbiksītes.

Bērnu pūderis droši pasargā ādas krociņas no iekaisuma,apsārtuma un noberzumiem. Iesakām izmantot pūderi, laiizvairītos no pārāk liela mitruma un lai samazinātu berzi starpautiņbiksītēm un bērna dibentiņu. Ātri uzsūc mitrumu, neaizlipinaporas un saglabā ādas elpošanu.