Ātrās palīdzības mediķi dodas glābt odu sakostu mazuli

Ātrās palīdzības mediķi dodas glābt odu sakostu mazuli

04. Mar 2011, 15:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neatliekamās palīdzības mediķi saņēma izsaukumu uz Zemgales reģionu, kur kādu mazuli bija stipri sakoduši odi.

 

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta preses pārstāve Ilze Bukša, ierodoties pie divus gadus vecā bērniņa, mediķi viņam injicēja nepieciešamās zāles un viss beidzās veiksmīgi.

 

Tomēr Bukša atgādina, ka šosezon savairojušies ļoti daudz odu, tāpēc īpaši uzmanīgiem vajadzētu būt alerģiskiem cilvēkiem un mazu bērnu vecākiem. Dodoties izbraukumos pie dabas vai vienkārši pavadot laiku odu apsēstās vietās, līdzi jāņem preparāti kukaiņu atbaidīšanai un pretalerģiskie medikamenti.

 

Savukārt aģentūra LETA ir saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem, ka, iespējams, lielā pieprasījuma dēļ atsevišķos veikalos vairs nav iespējams iegādāties uz apģērba un ķermeņa izsmidzināmos līdzekļus odu un citu kukaiņu atbaidīšanai.

 

Iestājoties vasarīgiem laika apstākļiem, problēmas var sagādāt ne tikai odi, bet arī pārlieku ilga atrašanās saulē, brīdina mediķi.

 

LETA

24. May 2010, 13:03

un pirms pirkšanas pati pārlasīju instrukcijas, kādam vecumam paredzēts,jo viņiem ka tik notirgot! un bieži arī tulkots nepareizi, diemžēl!!! ☹

24. May 2010, 13:02

es pirku tādus, kas der jau maziem bērniem. Labs ir EkoEll un ExoPicKids. Autan ir no 2 gadu vecuma, tāpēc to pūtu tikai uz ratiņiem un nedaudz uz kājām- uz drēbēm, ne uz miesas. Visi minetie arī pret ērcēm. Manam šobrīd nedaudz pāri gadam, pagaidām problēmu nav bijis.

24. May 2010, 12:09

Man liekas, ka šogad tie kukaiņi ir īpaši izbadējušies. Ja kādreiz viņi upurus meklēja ēnainās un mitrās vietās, kaut kur ezera krastā vai mežmalā, tad tagad uzbrūk tiešos saules staros! Un pie tam palikuši arī iftīgāki. Meitiņai no kodiena uz kājās liels, ciets, sarkans pleķis, apmēram 2-latnieka lielumā.
Pattinja, paldies, ka atgādināji par kliņģerīšu tinktūru! 😀

24. May 2010, 11:29

Iesaku pamēģināt Drogās vai kur citur nopirkt kūpošās spirāles. Dūmi un specifiskais aromāts aizgaiņā odus momentā. Var sakārt spirāles visriņķī atrašanās vietai ārā, lai odi pat tuvumā nelido!! Ceru, ka noderēs! 😀

24. May 2010, 11:04

jā, bijs raksts TVnetā, ka visur pretodu līdzekļi tieši bērniem izpirkti, reti kur var dabūt...
labi, ka paspējām līdz ar pirmajiem odiem, vēl pirms "buma" sapirkties 😀

24. May 2010, 10:54

mani sestdien odi sakoda,tagad skatos visas kajas ar sarkanām palielam pumpām-baigi niezošas,kaut arī smērējos un smidzināju virsū odu odu,uz kādu laiku bij miers bet tik un tā atrada laiku kad mani sakost!