Atpazīta Bērnu slimnīcā pamestā bērna māte

Atpazīta Bērnu slimnīcā pamestā bērna māte

23. Apr 2012, 12:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iedzīvotāji atpazinuši abas sievietes, kuras 12.jūnijā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa gaitenī atstāja apmēram pusgadu veco meitenīti, raksta laikraksts "Diena".

 

Mammai 20 gadi


Bērna māte ir nedaudz vecāka par 20 gadiem. Atstātais ir viņas vienīgais bērns.

 

Par sievietes motīviem policija pagaidām nerunā, norādot, ka turpinās izmeklēšana un vēl līdz galam bērna pamešanas iemesli nav noskaidroti. Nav arī zināms, vai sieviete vēlas bērnu atpakaļ.

 

Bērnu pamana garāmgājēja


BKUS pārstāve Romēna Namniece laikrakstam norādījusi, ka slimnīcas gaitenī pamesto meitenīti pamanījusi kāda garāmgājēja. Bērns joprojām atrodas slimnīcā.

 

"Bērnam ir neiroloģiska saslimšana, kas prasa ilgstošu ārstēšanos, taču šobrīd veselības stāvoklis neprasa uzturēšanos slimnīcā," viņa gan piebilst, norādot, ka līdz ar to, visticamāk, šīs nedēļas vidū bērnu nogādās kādā ārpusģimenes aprūpes iestādē.

 

Sāk kriminālprocesu


Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par bērna atstāšanu bez palīdzības. Par šādu pārkāpumu draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 40 minimālajām mēnešalgām. Visticamāk, bērna mātei būs jāatbild par savu rīcību.

 

TVNET

28. Jun 2011, 21:30

Šo es nekad nesapratīšu, kā var pamest savu bērnu 😥

28. Jun 2011, 16:27

Kaut kāds trakums😤