Atklāj atjaunoto BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu

Atklāj atjaunoto BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu

13. Jan 2011, 19:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atklājot atjaunoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnē Gaiļezerā, Juglas ielā 20, vēlamies pārrunāt un aktualizēt arī jautājumus, kuri saistīti ar autisma diagnostiku un  terapijas iespējām gan stacionārā, gan ambulatori.

 

2007.gada 18. decembrī Apvienoto Nāciju organizācija pieņēma rezolūciju, ar kuru noteica 2.aprīli par Pasaules Autisma izpratnes dienu un aicināja visas pasaules valstis pievērst īpašu uzmanību autisma tēmai. Arī Latvijā šogad aprīlis ir autisma atpazīstamības mēnesis un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca dod savu ieguldījumu šīs tēmas aktualizēšanā. Bērnu slimnīcas Psihiatrijas klīnikā tiek sniegta palīdzība bērniem ar autismu.

 

Atjaunotās Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas telpas ir košās krāsas, ar ziedu un saules elementiem lai radītu labvēlīgu, priecīgu noskaņu un iepriecinātu  pacientus un viņu vecākus. Nodaļā nav sliekšņu, tadējādi atvieglojot ērtu pārvietošanos gan māmiņām ar bērnu ratiem, gan cilvēkiem ar kustību traucējumiem.      Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas vienkāršotie renovācijas darbi tika veikti ar ERAF līdzfinansējumu.

 

Autisma atpazīstamības mēnesis un atjaunotās Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas atklāšana

 

šī gada 8.aprīlī plkst. 11.00,

Bērnu slimnīcā Gaiļezerā, Juglas ielā 20.

 

Pasākumā piedalīsies:

Veselības ministrijas pārstāvji

Autisma biedrības pārstāve – Andžela Šteinberga

BKUS valdes priekšsēdētāja p.i. – Andis Lācis

BKUS valdes loceklis – Egils Lavendelis

Bērnu psihiatrs - Daiga Bauze

Māmiņu klubs vadītāja – Sandija Salaka

Bērnu slimnīcas Gaiļezerā virsārsts – Evija Palčeja

NMP nodaļas personāls