Atceries uzrādīt personas apliecinošus dokumentus!

Atceries uzrādīt personas apliecinošus dokumentus!

03. May 2011, 16:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca atkārtoti aicina vecākus, ierodoties slimnīcā ar bērnu vai izrakstoties no slimnīcas, ņemt līdzi ne tikai personu apliecinošu dokumentu sev un bērnam, bet arī būt gataviem pierādīt, ka ir nepilngadīgā bērna likumiskie pārstāvji juridiskā izpratnē.

 

Atsaucoties uz Latvijas Republikas Datu valsts inspekcijas ieteikumiem, kā arī ņemot vērā Pacientu tiesību likumu un Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7. un 11. pantu, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca atkārtoti aicina vecākus, ierodoties slimnīcā ar bērnu vai izrakstoties no slimnīcas, ņemt līdzi ne tikai personu apliecinošu dokumentu sev un bērnam, bet arī būt gataviem pierādīt, ka ir nepilngadīgā bērna likumiskie pārstāvji juridiskā izpratnē. Vecākiem šim mērķim derētu atbilstošs ieraksts tēva vai mātes pasē, kā arī bērna dzimšanas apliecība ar norādītiem vecāku vārdiem. Citām personām, tai skaitā vecvecākiem, brāļiem, māsām, citiem tuviniekiem u.c. būtu nepieciešams sagatavot notariāli apstiprinātu pilnvaru pārstāvēt bērna likumiskās tiesības un intereses.

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētaja p.i. Andis Lācis atgādina: „Svarīgi būtu uzsvērt, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu neietekmēs tas, ir vai nav uz doto brīdi pieejami nepieciešamie dokumenti. Šajos gadījumos personu datu noskaidrošana tiek atlikta uz vēlāku laiku. Tai pat laikā, bērnam iestājoties stacionārā plānveida kārtā, izrakstoties no stacionāra vai saņemot jebkādu informāciju par pacientu, būs nepieciešams pierādīt personas juridisko statusu attiecībā uz nepilngadīgo pacientu. Šajos gadījumos slimnīcas prasības pret dokumentiem būs identiskas tām, kas jau ilgāku laiku ir spēkā, nepilngadīgai personai šķērsojot valsts robežu.”

 

Vai Tu vienmēr nēsā kādus personu apliecinošos dokumentus?

13. Jul 2010, 21:52

Man arī ir ierakstīts pasē, bet kad lidojām no Latvijas tik un tā vajadzēja vēl dzimšanas apliecību☹

13. Jul 2010, 21:18

es pagāšo vasaru taisīju jauno pasi,un man uzreiz ierakstīja iekša ka man ir bērns!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Jul 2010, 10:12

Man arī meitiņa nav ierakstīta pasē. To var izdarīt jebkurā pasu daļā?