22.martā notiks "www.slimnicaberniem.lv" mājaslapas prezentācijas pasākums

22.martā notiks "www.slimnicaberniem.lv" mājaslapas prezentācijas pasākums

25. Jan 2012, 19:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

22.martā plkst.14.00 notiks www.slimnicaberniem.lv mājaslapas prezentācijas pasākums! Slimnicaberniem.lv mērķis ir kliedēt bailes no slimnīcas un dot iespēju pirms došanās uz ārstniecības iestādi izpētīt, kas tad slimnīcā notiek, ko nozīmē dažādās procedūras un nosaukumi, ko drīkst un ko nedrīkst ņemt līdzi, kā arī rast atbildes uz daudziem citiem jautājumiem.

 

Tā palīdzēs bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem sagatavoties ārstniecības procesam. Visa informācija mājas lapā ir pasniegta dažāda vecuma bērnus uzrunājošā un atbilstošā formātā, izmantojot gan spēles, gan zīmējumus, gan dzejnieces Ineses Zanderes speciāli radītus skaitāmpantiņus, gan arī apskatot video īsfilmiņas.

 

Pasākuma laikā Bērnu slimnīcas Vienības gatves novietnes Saulaino dienu bibliotēkas telpās pacienti kopā ar slimnīcas personālu pētīs jauno mājas lapu, lai klātienē varētu paust savu viedokli, kā arī uzdot jautājumus lapas veidotājiem. Inese Zandere kopā ar bērniem lasīs skaitāmpantiņus un lapas mākslinieciskais noformētājs mākslinieks Reinis Pētersons krāsos mājas lapā atrodamos zīmējumus! Savukārt mājaslapas veidošanā iesaistītie cilvēki - Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un valdes locekle Anna Muhka, izdevniecības "Liels un Mazs" vadītāja Alīse Nīgale - stāstīs par pašu mājas lapas ideju, kuras īstenošanā visā slimnicaberniem.lv tapšanas laikā iesaistījās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas personāls, palīdzot ar padomu, kā vienkāršāk un saprotami izstāstīt medicīniskās lietas, paskaidrot slimnīcas specifiku un ikdienas norišu nepieciešamību.

 

Pasākumā piedalīsies arī BKUS valdes priekšsēdētāja p.i Andis Lācis un labdarības akcijas BKUS atbalstam Saulainas dienas organizatora laikraksta Diena īpašnieks Viesturs Koziols.

 

Būsiet mīļi gaidīti ciemos 22.martā plkst.14.00 Bērnu slimnīcā Vienības gatvē 45, Saulaino dienu bibliotēkas telpās!