Alternative content

15 minūšu laikā atbrīvoties no utīm!

22. Apr 2010, 21:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav noslēpums, ka bērnudārzā un skolas pirmajās klasītēs utis ir ierasta un izplatīta problēma. Turklāt, pedikuloze jeb inficēšanās ar utīm var skart jebkuru bērnu, neatkarīgi no viņa dzīves apstākļiem.

 

Ielādē grāmatzīmi, spiežot uz tās!

Lasi, kā ar šo ligu tikt galā 15 minūšu laikā!

 

Daudzas no mums atcerēsies savu bērnību, kad skolas medpersonāls regulāri pārbaudīja bērnu galvas, ienākot klasēs un turpat uz vietas arī atlasot tos bērnus, kam nejaukie kukaiņi apsēduši matus.

 

Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, tieši pēdējo gadu laikā utainība ir palielinājusies. Grūti skaidrot, kāpēc. Mazajās klasītēs utīm ir īstā dzīve – itin viegli pārlēkt no vienas mazās galviņas uz otru, jo bērni sēž cieši kopā, bērnudārzos guļ blakus gultiņās, lieto viens otra mantas – sērga jaunajam mācību gadam iesākoties var ieņemt pat epidēmisku raksturu.

 

Utis nav sociāla problēma – tās var aplipt absolūti neatkarīgi no sociālā stāvokļa un ģimenes sadzīves apstākļiem. Atliek vien kādam bērnam klasē ar tām ierasties, un visi pārējie agri vai vēlu  arī aplips.


Kā cīnīties?

 

Agrāk, padomju laikos, darbojās speciālas utu pirtis, kurās sadzina bērnus un lika matus izmazgāt ar nikniem šķīdumiem. Var būt kāda no jums atceras dzīvsudraba ziedi vai Ar utīm bija grūti cīnīties, tās sagādāja (un vēljoprojām sagādā) nepatīkamus mirkļus gan bērniem, gan vecākiem. Arī šodien ir noteikumi izglītības iestādēm,kas ik pa laikam liek bērniem pārbaudīt matus, tikai to vairs nedara masveidā.

 

Pirms pāris gadiem bija ieplānots atvērt speciālu pedikulozes kabinetu, taču iecere apstājusies, un bērnu vecākiem jādomā pašiem, kā ar šo problēmu tikt galā.

 

Labās ziņas ir tās, ka medicīnas tehnoloģijas strauji gājušas uz priekšu un agrāko nelabi smakojošo utu iznīcināšanas šķīdumu vietā nākuši jauni līdzekļi, kas ar sērgu sola tikt galā 15 minūšu laikā, mājas apstākļos, turklāt – dabīgā veidā!

 

Kas un kā var dabūt utis?

Jebkurš no mums var inficēties ar utīm, lai gan biežāk tās sastopamas bērniem. Galvas utis izplatās no cilvēka uz cilvēka tieša kontakta ceļā jeb saskaroties ar galvām, kā arī kopīgi lietojot tādus priekšmetus kā šalle, ķemme, cepure, riteņbraucēja ķivere.

 

Inficēšanās ar utīm bērnudārzos ir ļoti izplatīta, jo bērniem patīk veidot savā starpā ciešu kontaktu. Periodiski utu invāziju skārusi arī skolas vecuma bērnus. Utis labi jūtas gan garos, gan īsos matos. Tās dod priekšroku tīriem, nevis netīriem matiem.

{smallpic:2}

Kāpēc Paranit ir īpašs?

 

Paranit aerosols nesatur insekticīdus. Paranit formulā ietilpst kokosriekstu eļļa un anīss. Paranit iedarbojas uz utīm mehāniski, iekļūstot to elpošanas ceļos. Tās iet bojā no asfiksijas un atūdeņošanās.

 

Paranit ir efektīvs vienmēr. Pateicoties jaunajam iedarbības veidam, utīm pret Paranit neveidojas rezistence, tāpēc tas iznīcina utis un gnīdas vienmēr. Paranit satur arī ilang- ilang ēterisko eļļo. Šī eļļa mazina ādas kairinājumu, ko izraisa  kasīšanās.

 

Paranit ir ērti un viegli lietojams. Pateicoties aerosola formai, jūs varat Paranit izsmidzināt tieši tik, cik jums vajag, un tur, kur nepieciešams. Paranit iedarbojas 15 minūšu laikā.

 

Kā nodrošināt veiksmīgu ārstēšanu?

 

Paranit aerosolu ir viegli lietot un tas ir ļoti efektīvs. Pirms sākt ārstēšanu, paturiet prātā:

 

  • Vispirms jāpārbaua mati visiem ģimenes locekļiem. Nav jēgas ārstēt vienu inficēto ģimenes locekli, ja neplānojat veikt tādu pašu ārstēšanu citiem inficētajiem ģimenes locekļiem. Ļoti īsā laika posmā notiks atkārtota inficēšanās ar utīm. Tāds taču nav jūsu mērķis?
  • Ārstēšana jāveic divos posmos. Ja jūs veicat matu apstrādi ar Paranit šodien, tad pēc 9 vai 10 dienām atkārtojiet to vēlreiz. Ne vairāk un ne mazāk. Šāds laika periods ir nepieciešams, jo tas ir saistīts ar uts dzīves ciklu.

 

 

Kā Paranit atšķiras no insekticīdiem?

 

Salīdzinot ar insekticīdiem, Paranit iedarbojas uz utīm mehāniski. Tā kā Paranit aerosolam nav ķīmiskas iedarbības, utīm nevar veidoties rezistences no Paranit.

 

Cik cilvēkiem pietiek ar vienu Paranit flakonu?

 

Ar vienu Paranit flakonu pietiek līdz 8 lietošanas reizēm. Tā kā vienam cilvēkam nepieciešama divkārtēja apstrāde, tad ar vienu flakonu var pietikt līdz 4 cilvēkiem. Cilvēku skaits ir atkarīgs no matu biezuma un garuma.

 

Apstrādājot īsus matus, ar vienu Paranit flakonu pietiek 6 līdz 8 lietošanas reizēm. Ja jums ir vidēji gari mati, tad ar vienu Paranit flakonu pietiks no 4 līdz 6 lietošanas reizēm. Garo matu īpašniekiem (kuriem mati sniedzas pāri pleciem), viens flakons tiks izlietots 2 līdz 4 lietošanas reizēs. Pārliecinieties, ka apstrādājat matus visā to garumā.


Paranit ir pilns ārstēšanās komplekts pret utīm.

 

Tas sastāv no izsmidzināma losjona, lai atbrīvotos no utīm, un īpašas smalkzaru ķemmes gnīdu izķemmēšanai.

 

Sastāvdaļas: kokosriekstu (Cocos Nucifera) eļļa, etilspirts, anīsa (Illicium Verum) eļļa, Īlang - Īlang (Cananga Odorata) ziedu eļļa.

 

Paredzēts pieaugušajiem un bērniem no 2 gadu vecuma.

11. Aug 2010, 23:07

Utis ir viena traka padarīšana. Kad mazais pusbrālis apmeklēja b/d, gadījās vienreiz "saķert" šīs nejaucenes ☹