VIDEO Projektā "Jaundzimušā 12 nedēļas": vienpadsmitā nedēļa: bēbīša miedziņš

03. Feb 2014, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar katru dienu arvien vairāk mums patīk vērot to, kā aug mūus mazulītis – tas notiek ik dienu, ik nedēļu, ik mēnesi. Mūsu stāstā ir laiks mazulīša dzīves vienpadsitajai nedēļai, uzzināsim, kas ar mazo Katrīnu un citiem viņa svecuma bērniņiem notiek šajā laikā. 

Bērniņa vienpadsmitā dzīves nedēļa ir tas brīdis, kad atkal notiek izmaiņas viņa attīstībā, mazulis sāk vairāk pamanīt to, ka snotiek viņam apkārt, tāpēc bērniņš var būt raudulīgāks, arī miedziņš var nebūt vairs tik salds un mierīgs. Un tieši miedziņš ir tas, kas nereti mūs māmiņas satrauc teju visvairāk. 

Lai mazuļa attīstība noritētu mierīgi un veselīgi, bērniņam ir nepieciešamas trīs pamatlietas – māmiņas piens vai piena maisījums, kas to aizstāj, proti, mazuļa puncītim ir jābūt pilnam, pastaigas svaigā gaisā un pilnvērtīgs miegs.

No dzimšanas līdz pus gada vecumam bērniņam nepieciešamas vidēji 14 miega stundas diennaktī, lai viņš būtu izčučējies, pirmajā dzīves mēnesī tās var būt pat 20 stundas. Protams, mazuļi ir atšķirīgi, tāpēc ir iespējams, ka kādam bērniņam pietiks ar nedaudz mazāku miega stundu skaitu, savukārt vēl kādam bēbītim, būs vajadzīgs ilgāks laiks labam miedziņam.

Konsultē Elita Svareniece, Neonatoloģijas māsu apvienības prezidente, sertificēta bērnu māsa.

Noskaties video un uzzini,kas notiek mazulīša vienpadsmitajā nedēļā!

KĀ PIRMAJĀS 12 NEDĒĻĀS IZAUG BĒBĪTIS, UZZINI ŠEIT->>>

20131115112130-36574.jpg