VIDEO: Saudzēsim priekšlaikus dzimušos mazulīšus

05. Oct 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Domājot par mazulīša nāksānu pasaulē, mēs iztēlojamies, cik skaists un mīlestības pilns notikums tas būs, kā mēs satiksimies un cik priecīgi dosimies mājās no dzemdību iestādes. Tomēr reizēm mums dzīvē ir paredzēti nopietni pārbaudījumi – bērniņš piesakās pirms laika un tā vietā, lai mēs būtu visi kopā savās mīļajās mājās, mēs dodamies uz Bērnu slimnīcu Rīgā, kur ir ierīkota jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļa. Māmiņa Maija teju pirms mēneša sagaidīja savas mazās dvīņu meitenītes Rūtu un Dārtu, kuras pasaulei sevi pieteica divdesmit astotajā grūtniecības nedēļā, kas bija krietni pirms paredzētā laika.

Skaties VIDEO un uzzini:

  • ko nozīmē vecākiem - sagaidīt priekšlaikus dzimušu mazulīti, un kā šim mirklim gatavoties
  • uzzini, ar ko atšķiras priekšlaikus dzimušie mazulīši no laikā dzimušiem
  • sapratīsi, kā medicīnas iestādē var palīdzēt mazulim augt, ja viņš dzimis pirms laika
  • uzzināsi, cik ilgs laiks jāpavada slimnīcā ar priekšlaikus dzimušu mazuli, un sapratīsi, kā tieši viņš tiek no medicīnas viedokļa vērots un pieskatīts

Mīlēsim savus bērniņus! Par savas ģimenes mīlestības atslēgām pastāstiet mūsu interneta portālā maminuklubs.lv. Iedvesmosim cits citu, lai mēs drošāk paustu mīlestību un pasaulē tās būtu arvien vairāk!

Māmiņu Klubs

20150929130842-95724.jpg

kintijad kintijad 05. Oct 2015, 13:04

😇 😇 2011.gada , kad biju 5 grutniecibas menesi , piedzima mani dvinisi. Diemzel vini nodzivoja tikai 3 dieninas. Es atceros ka to tris dienu laika staigaju ka tada autopilota. Emocionali likas ka vini vel nav dzimusi, jo tacu bija jadzimst tikai pec 4 menesiem. Biju tuksa no emocijam, jo isti priecaties nevari par mazulu tik agro piedzimsanu, ne bedaties, jo tacu redzi vinus. Pat tad kad ar viiru turejam mazulus uz rokam "gaidot" vinu pedejo elpas vilcienu man nebija emociju, tikai asaras riteja par vaigiem. Toties pec tam pusgada garuma emocijas bija juura. Es raudaju katru dienu, man likas ka man ieksas plesh pushu no sapem.
Nu jau ir pagajis laiks un man ir burvigs delins, un savus engelis atceros ar visgaisakajam domam. 😀 Ta ka laiks un rupes par manu delinu dziedeja ....
Novelu izturibu visiem vecakiem kuru mazuli ir priekslaicigi dzimusi.
Un priecajos dzirdet stastus ar laimigam beigam , vai pareizak teikt ar dzives sakumu 😀 . 🌷