Tik patīkamās autiņbiksīšu lietas

Tik patīkamās autiņbiksīšu lietas

26. Aug 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ai, kādas patīkamas tās autiņbiksīšu lietas - ja godīgi, es jau ar pirmo dēlu tās dievināju. Izmēģināts ir milzumdaudz autiņbiksīšu. Man bija tāda iespēja, jo bērnam nekādu īpašo alerģiju vai kādu reakciju nebija, vismaz reizi garām kaut kas aizgāja visu firmu autiņbiksītēm, bet te es nevaru vainot ražotāju, iespējams, neesmu pareizi uzvilkusi kādu reizi, vai nav izvēlēts atbilstošais izmērs.

Tad, ar vecāko, kas auga ļoti ātri, pirmo izmēru paguvām izmēģināt tikai no divu ražotāju piedāvājuma - Huggies un Pampers, tāpat arī nekādus īpašos secinājumus nepaguvu izdarīt, jo tas periods bija 1 nedēļu garš, un mums pat ir saglabājušās 5 gadus senas Huggies autiņbiksītes pirmajā izmērā.

20150803090038-72213.jpg

20150803090103-34193.jpg

Šoreiz pēc vienas citas māmiņas atsauksmes, kurā bija teikts, ka tās ir lieliskas, es nešaubījos. Protams,  - Huggies, pie tam - jaunas, uzlabotas. Pat, ja salīdzina tās ar pirmo versiju, te vairs šaubu nav - jāizvēlas tikai tādas. Ir, protams, viena nianse - sānos gumijiņas - autiņbiksītes labi stiepjas, un citiem tādas ražotājiem neesmu redzējusi (Pampers Premium, Happy, Meries), bet tās ir stingras sānos, un, ja maigās autiņbiksītes šļūk nost vai arī mazuļa kājiņas ir apaļīgas, var gadīties, ka mazulis tiek pie noberzumiem. Bet, ja ar Arseniju tas bija aktuāli, tad tagad ir otrādi, tieši staipīgā jostiņa ir ideāla un palīdz pirmajam izmēram vismaz kaut kā turēties tikko dzimušam mazulītim uz dibena. Kā saka - katram savs un viss ir ļoti individuāli, pat maniem it kā tik ļoti līdzīgajiem bērniem.

20150729130350-75833.jpg

Vēl es gribētu pastāstīt par iekšējo autiņbiksīšu reljefu jeb uzsūcošo kārtu, kas, starp citu, ir atradums. Autiņbiksītēs ar plakanu uzsūcošo slāni uzsūktspēja ir sliktāka, bet, piemēram, kā Pampers Premium ar sietiņu - uzsūcas šausmīgi ātri, un tādas autiņbiksītes man nepatika arī ar pirmo bērnu - kad šķidrums uzsūcas, bet vēdera izeja kļūst ļoti ātri sausa, jo šķidrums no tās uzsūcas, tad pārpalikumi gandrīz jākasa no bērna ādas, un reizēm arī tas sietiņš pielīp pie mazuļa dibena. Šīm autiņbiksītēm uzsūktspēja no 100 ballēm ir 100.

20150801193608-39773.jpg

Kas attiecas uz zīmējumu, kad lasīju vai redzēju reklāmu, domāju - redz, cik skaistas autiņbiksītes, un nodomāju arī to, ka bērnam jau nav nekādas starpības, kas tur uzzīmēts, bet ziniet, tagad es pati pētu - varbūt zīmējumi atšķiras, un kādi zīmējumi virsū šīm, kādi otrām autiņbiksītēm. Vienvārdsakot, arī māmiņas grib pasakas un vismaz kaut kādu izklaidi. Tāpēc ražotājam jāpalūdz - vairāk dažādības zīmējumos, lūdzu :)) Citādāk pirmajā izmērā vispār visas autiņbiksītes ir vienādas - Vinnijs Pūks un no otras puses Tīģerītis. Otrais izmērs no pirmā jau mazliet atšķiras ar to, ka Tīģerīša vietā tur ir Ēzelītis - mazliet skumji tomēr :):)

20150801221822-18980.jpg

Lai autiņbiksītes tiktu izvēlētas lietošanai bērniņam, manas prasības pret tām ir šādas:

  1. Autiņbiksītēm jābūt mīkstām, patīkamām gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Dažas pat rokās paņemt nevar, cik tās ir nepatīkamas, tā man bija ar Libero pirms 5 gadiem, man viņas ļoti nepatika tieši taustes ziņā
  2. Tām jābūt plānām, lai dibentiņš karstumā neiekaistu
  3. Tās nedrīkst ierobežot mazuļa kustības, jo viņš taču aktīvi aug un kustas
  4. Tām ātri jāuzsūc
  5. Tām jābūt maksimāli dabīgām, un to cenai nebūtu jābūt pārspīlētai
  6. Tās nedrīkst laist garām, bet Elite Soft biksītēm ir brīnumizgudrojums - kabatiņa muguras daļā, lai šķidrā vēdera izeja neiztecētu ārā, un tas ir mega svarīgi guļošam bērniņam
  7. Tām jābūt ar elastīgo jostiņu
  8. Aizdarēm viegli aizveramām jābūt un tām būtu jāstiprinās arī vienai uz otras, kas bija aktuāli pirmajā nedēļā
  9. Tās nedrīkst būt ar nepatīkamu vai pat jebkādu citu aromātu, un jaundzimušā ādai tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi
  10. Tām ir jābūt arī trešajā izmērā, lai pašas maigākās un plānākās autiņbiksītes varētu izmantot ilgāk
  11. Pārbaudīta kvalitāte un labas draugu atsauksmes, kā tas bija tieši ar Huggies Elite Soft

Ekstra: Indikators, kas kļūst zaļš, kad autiņbiksītes jāmaina

20150729130447-74955.jpg

Vēl viens pluss, manuprāt, ir tas, ka pirmā izmēra iepakojumi ir mazi un daudz pāri "par piemiņu" nepaliks, pat, ja bērniņš ātri aug. Izmantojuši esam 4 iepakojumus 2 nedēļās +- dažas dienas un nu jau apgūstam otrā izmēra lietošanu, un nevis tāpēc, ka pirmais izmērs ir par mazu, bet jau vairākas naktis autiņbiksītes ir pilnas līdz malām un šķiet, ka prasās lielāku izmēru, liekas, ka tad tās izturētu pat visu nakti, atšķirībā no šī spridzeklīša, kas draud uzsprāgt :))

Bet visiem mazuļiem vēlu izbaudīt mājīgumu un komfortu. Vēlam atrast "savas" autiņbiksītes, kas ir izdevies arī mums jau no pirmajām dienām!

Ilona un Sjoma (maminklub.lv)