Testēju krūštura ieliktnīšus!

Testēju krūštura ieliktnīšus!

05. May 2023, 19:06 LauraF LauraF

Esmu trīs bērnu māmiņa. Mūsdienās mēs jau tā radām gana atkritumus jau ar mazuļa autiņbiksītēm, vienreizlietojamajiem paladziņiem, tādēļ nu jau kādu laiku apsvēru domu izmēģināt vismaz krūštura ieliktnīšus, kurus var izmazgāt un lietot atkārtoti. Ar pirmajiem diviem bērniem izmantoju vienreizlietojamos krūštura ieliktnīšus. Ļoti bieži, barojot mazuli, otra krūts tekot saslapināja tomēr krekliņus, jo vienreizlietojamie ieliktnīši parasti ir salīdzinoši mazi! Kā ari domājot par vidi, biju nolēmusi šoreiz izmēģināt ko dabai draudzīgāku. Un tieši tajā brīdī pamanīju šo iespēju- testēt to ko tieši biju nolēmusi mēģināt jau iepriekš. Saņēmu savu testa komplektu- Kidsmed curved nursing pads. Komplektā ir 4 gb bambusa, atkārtoti lietojamie, mazgājamie krūštura ieliktnīši.

Jau atpakojot iepakojumu konstatēju, ka tie ir tiešām mīksti, patīkami uz tausti, ar maigu materiālu, kas ir svarīgi it īpaši uzsākot zīdīt, kad krūšgali jau tā mēdz sāpēt, ir saplaisājuši. Pirmais ko sapratu, viņi ir lieli. Tieši diametrā. Kas man ļoti patīk. Jo vienreizlietojamie lielākoties ir mazāki. Un kad baro mazuli, it īpaši guļus, otrai krūtij krūšgals mēdz izslīdēt no krūštura, kā ari ieliktnīša un tāpat viss kļūst slapjš. Diemžēl tas ir arī neliels mīnusiņš, jo paša ieliktnīša maliņa mēdzizlīst ārā no krekliņa un var būt redzama. Bet pieļauju, ka ja tos izmantotu ar barošanas krūšturi nevis tikai krekliņu, tad tas tā nebūtu. 

Liels pluss, ka pēc mazgāšanas uzsūktspēja un mīkstums saglabājās nemainīgi. Tie ātri izžūst un saglabā iepriekšējo formu. Tie patīkami piekļaujas krūtīm un nekas nepil garām ne vienkārši staigājot, ne barojot mazuli! 

Pieredze izmantojot šos ieliktnīšus bija ļoti pozitīva un noteikti tos turpināšu lietot, kā ari jau ieteicu savām draudzenēm, kuras gan zīda mazuli, gan vel tikai gaida!