SuperBēbis 2020: Hip urā! Divi mēneši ir klāt

SuperBēbis 2020: Hip urā! Divi mēneši ir klāt

Laiks skrien ātri, ne? It īpaši, kad katra diena aiziet zibens ātrumā. Pamosties, mēģini sataisīties, ej ārā, gatavo ēst, strādā, velti uzmanību bērniem un mājai. Gandrīz izklausās kā perfektās mājsaimnieces dienas plāns, bet tomēr es pie šāda režīma vēl neesmu pieradusi, bet ikdienas plānus varu izpildīt daudz produktīvāk.

es mēģinu apvienot lietas - dažreiz sanāk

Kā mums iet?

Iet labi. Dažreiz šķiet, ka Odeta aug pa stundām un drēbītes paliek arvien ciešākas. Lēnām no 56. izmēra pārejam uz 62. izmēru, kaut gan dažu zīmolu drēbes vēl ir vaļīgākas. Pašai sverot mazuli, nākas secināt, ka klāt ir nācis kilograms, kas ir lieliski. Svars tātad sāk pārsniegt 5kg robežu. Odetu arī mīlu sapucēt, pasūtu pat kleitas, kuras grūtniecības laikā noliedzu kā derīgu apģērba gabalu zīdaiņiem. Noliedzu arī rozā krāsu, bet tagad tā lēnām pārņem garderobi. Puķes, lentes, siltas krāsas - diezgan sievišķīgi un pavasarīgi. Varbūt arī nepraktiski, bet kāpēc gan ikdienā nepucēties? Nesen aizdomājos, kad bērniem sākas izpratne par estētiku, kad viņiem sāk veidoties gaumes izjūta. Gustavam tikai tagad ir izveidojusies sava gaume, kuru var novērot sarkanajos toņos. Protams, zīdainis maz saprot no tā kā viņš ir apģērbts, bet šādas lietas var veidot līdzīgi kā pieradumu. Tās man mazās pārdomas par ģērbšanos. :)

Ja pirmais mēnesis pagāja guļot, tad tagad jau Odeta ir sākusi vairāk komunicēt. Sasniedzot pilnus divus mēnešus, viņa katru dienu "runājas" un smaida. Rūpīgi vēro, kur esmu palikusi un, ja esmu aizgājusi prom pārāk tālu, tad sauc mani atpakaļ. Kavēšanās netiek piedota un tiek palaista smalkā balstiņa. Odis sāk izprast lietu kārtību un kā viņa iederas šajā pasaulē.

komunikācija ar brāli

Režīms mūsu dzīvē, vairāk vai mazāk, tiek ievērots. Odeta ceļas ap 8:00, tad mums ir ģērbšanās, runāšanās. Tad Odeta padzīvojas uz paklāja, pēc tam viņa iet gulēt. Tālākais dienas plāns ir atkarīgs no tā, cik ilgi viņa ir gulējusi. Vakarā ir vanna, kuru reti izlaižam, tad ir runāšanās ar tēti un lēna iemigšana. Vēlāka gulētiešana ir ap 23:00. Odeta mēdz ēst vairākas reizes naktī, bet ir naktis, kad ēd vienu reizi. Pagājušo nakti viņa mūs aplaimoja ar izgulētu nakti, paprasot ēst tikai 6:00 no rīta - kaut kas jauns! Es neesmu stingra režīma cilvēks, bet saprotu, ka bērnam vajag paredzamu lietu kārtību lai viņš justos drošs un apmierināts. Domāju, ka īstais dienas režīms vēl ir izstrādes stadijā, jo atceros, ka tāds paredzams dienas ritms, ar vecāko bērnu,izveidojās ap 3 - 4 mēnešiem.

dažreiz šupojam arī šādi - ratos un iekšā

Liels atbalsts ir vīrs, kurš brīvdienās un darba dienu vakaros uzņemas 80% rūpes par Odetu. Man atliek viņu pabarot, bet paŗējās lietas viņš dara pats. Tas man ir liels atbalsts, jo nedrīkst aizmirst arī vecāko bērnu, savus darbus un mājas lietas, kurām ikdienā nepietiek laiks. Vīrs arī mani palaiž paskriet darba dienu vakaros, lai 40 minūtes izvēdinu galvu. Tad var mierīgi dzīvot un komunicēt. 

izmēģinam ergosomu, par kuras izmantošanu pastāstīšu kādā citā ierakstā. 

Esmu atradusi foršu aplikāciju - The Wonder weeks, kurā tiek izklāstīts par bērna attīstības posmiem un kā tie izpaužas. Lielisks rīks, kad gribas uzzināt kā es varu palīdzēt savam bērnam attiecīgajā augšanas posmā. Būtībā, esot blakus un dodot visu savu uzmanību, ko arī daram, kad ir "smagās" dienas. Aplikācijā arī ir vieta mazuļa dienas grāmatai, kas tiek sasniegts, kādas ir nemierīgu periodu pazīmes, kādas ir mazuļa aktivitātes utt. Citas aplikācijas diži nelietoju, ja nu vienīgi krūtsbarošanas aplikāciju, lai fiksētu, cik bieži Odetu baroju. 

Odeta ļoti atbalsta gulēšanu svaiga gaisā un ratos, dažreiz pat nesaprotu šo fenomenu bērniem, jo dēls gulēja tikai ratos pirmo gadu un turklāt tie nevarēja stāvēt uz vietas, tādēļ katru dienu staigāju ļoti daudz. Izskatās, ka šeit varētu būt ļoti līdzīgi, bet tomēr Odeta mēdz diendusu pagulēt arī uz balkona, jo ir tādas super lietainas dienas, kad ārā negribam iet. Ārā iet ir forši, kustēties ir forši, bet dažreiz gribas slinkas dienas, kuras tiek pavadītas neejot ārā pavisam. Bet ar mēneša grupiņas meitenēm, esam uztaisījušas Endomondo izaicinājumu, kurš motivē savākt vairāk kilometrus, lieliska izklaide un mini sacensība. 

šeit ir attēlots Odetas pirmais pikniks, kad neapdomīgā māte ar ratiem aizgāja pārāk tālu. :)  

Kopumā mūsu mēnesītis ir paskrējis dikti ātri un tik spēju tagad sēdēt un domāt, kas ir izdarīts un kas jauns noticis. Odeta ir palikusi kustīgāka, smaidīgāka, runātīgāka. Ir pavērusies jauna aina, kad var vērot apkātni un ieplest brīnumā acis. Burvīgs laiks - atklājumu laiks. Gaidām maija mēnesi un siltu laiku! :)