SABĪNES BLOGS: Jaunās māmiņas pēcdzemdību periods jeb - kā saglabāt veselību un skaistumu

SABĪNES BLOGS: Jaunās māmiņas pēcdzemdību periods jeb - kā saglabāt veselību un skaistumu

30. Dec 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas!Mēs ar visu labi tiekam galā un augam katru dienu. Bet šodien es gribētu apspriest ar jums sekojošu tēmu - jaunās māmiņas pēcdzemdību periods.

Nevienam nav noslēpums, ka grūtniecība ir liela slodze sievietes organismam. Organisms pakļaujas mazā cilvēka, ko māmiņa nes zem savas sirds, vajadzībām. Un pēc mazuļa dzimšanas māmiņa sajūt brīnišķīgā gaidīšanas laika sekas. Liekie kilogrami, sāpes mugurā, nogurums. Ar ko vēl jāsaskaras jaunajai māmiņai?

Padalīšos savā pieredzē.

Sieviešu veselība

Mani jau brīdināja pieredzējušas mammas, ka pēc otrajām dzemdībām ļoti sāpīgi savelkas dzemde, bet es pat iedomāties nevarēju, ka tas būs tik sāpīgi. Iespējams, ka tā ir mana organisma īpatnība, jo man vienmēr bjušas garas un sāpīgas mēnešreizes. Vai arī, lai dzīve neliktos tik salda pēc samērā vieglām dzemdībām, jābūt smagākam pēcdzemdību periodam.

4 dienas mani mocīja šausmīgas sāpes vēdera lejasdaļā katru reizi, kad liku mazo pie krūts, naktī nevarēju pagulēt, jutu, kā savelkas dzemde. Bet nākošajā dienā pēc izrakstīšanās no dzemdību nama, viss jau bija labi, pārgāja, un atkal varēju gulēt, līdz ieradās piens.

Piena bija ļoti daudz, un man ļoti pietūka krūtis, tās bija karstas, cietas un sāpīgas, pat, ja tām nepieskārās. Divas dienas cīnījos ar savu piena kombinātu, bieži liku mazo pie krūts, atslaucu un es šo grūto uzdevumu pieveicu, viss bija labi.

20131220134057-32851.jpg

Izdalījumu pirmajās dienās bija ļoti daudz, bet jau pēc nedēļas tās bija kā mēnešreizes, un pēc tam vispār tikai mazliet smērējās. Kamēr es neiedomājos paņemt rokās savu vecāko bērnu, kas sver 23kg, un pēc tam brīnījos, kāpēc atkal sāp dzemde un velk tā kā gurnus. Pavisam aizmirsu, ka nedrīkstu celt smagumus. Vēl diennakti sāpēja, pēc tam viss bija kā agrāk.

Kā ar palīdzēt savai sieviešu veselībai? Tuvākajā nākotnē atsākšu Kēgela vingrinājumus, kas man palīdzēja grūtniecības laikā. Ceru, ka tas palīdzēs maniem reproduktīvajiem orgāniem ātrāk justies labāk un atgūties pēc smagā darba.

Figūra

Kā jau atceraties no maniem grūtniecības laika blogiem - svars ir mana sāpīgā tēma. Es vienmēr sāpīgi reaģēju uz savas ārienes pārmaiņām dēļ sava pašvērtējuma.

Grūtniecības laikā pieņēmos par 22kg, no kuriem 8 atstāju dzemdību namā un 14 vēl ir pie manis, svēros nedēļu pēc dzemdībām, no vēdera apjoma pazuduši 20cm, bet gurni palikuši tādi paši, un krūtis - vēl lielākas.

Pēc svēršanās es raudāju, jo cerēju atstāt dzemdību namā vismaz 10-12kg, jo ar pirmo bērnu, kad grūtniecības laikā pieņēmos par 27kg, 16kg palika dzemdību iestādē, un mājās atbraucu tikai ar 11 liekajiem kg. Bet tad arī bērniņš bija lielāks un ūdens bija daudz, un es biju jaunāka.

Diemžēl, šajā posmā es neko nevaru iesākt ar savu figūru, izņemot - mazāk ēst. Bet pēc 6 nedēļām ar ārsta atļauju plānoju atkal nodarboties ar jogu, un sākt apmeklēt koriģējošo masāžu pie sava meistara. Ceru, ka uz vasaru būšu savā agrākajā formā. Es pagaidām slēpjos zem sava pelēkā XL izmēra apģērba.

20131220133400-25844.jpg

Seja

Es vienmēr esmu pieturējusies pie noteikuma - ja figūra nav izdevusies, tad ismaz sejai jābūt skaistai. Ar to glābu sevi visu grūtniecības laiku, un pēc tāda principa dzīvoju arī tagad.

Pirmkārt, svarīgi ir labi izgulēties. Pagaidām man ir tāda iespēja, kamēr vīrs ir atvaļinājumā līdz mēneša beigām, un Amina sava vecuma ietvaros daudz guļ. Naktī es guļu, jo mazā guļ pie mums, tādā veidā es neceļos pie viņas gultiņas, lai viņu izceltu, pašūpotu, pabarotu, nomainītu autiņbiksītes. Slinki ceļos no gultas naktī divas reizes, mainu autiņbiksītes, pēc katras ēdienreizes mazā iet pa lielam. Un, lai pabarotu mazo, jāatver tikai vienu aci, lai trāpītu mazajai ar krūti mutē, un pēc tam lieku viņu gulēt uz sāniņa.

No rīta, ja Amina labi paēdusi, un vīrs jau pamodies, viņš var viņu paņemt pie sevis, panēsā rokās, veic rīta apmazgāšanās procedūras. Tāpat viņi palaiž mani dušā, lai es varētu savest sevi kārtībā un būtu gatava aktīvai dienai.

Skalojos ar rožūdeni, ko atvedām no Bulgārijas. Manai ādai tas ļoti patīk.

20131220133450-75673.jpg

Pēc tam zem acīm smērēju dabīgo gurķu krēmu no OgaOga, ko man uzdāvināja mūsu kluba māmiņa Aušra. Krēms ir unikāls, novērš visas zilo riņķu pazīmes, kas redzamas zem acīm, labi izstiepj ādu un ātri uzsūcas, smaržo pēc zālītēm. Patīkami, ka Latvijā var iegādāties dabīgo kosmētiku. Par to, ka krēms ir 100% dabīgs, runā arī īsais derīguma termiņš - tas vienmēr ir produkta kvalitātes rādītājs, nekādas ķīmijas.

20131220133516-37522.jpg

20131220133546-98854.jpg

Seju ieziežu ar dienas krēmu, kura pamatā ir rožu eļļa. Arī to atvedām no Bulgārijas. Mana vecuma ietvaros nekas pagaidām nav jāsavelk, vienkārši regulāri jāmitrina, un ar to šis krēms tiek galā vienkārši lieliski.

Tāpat neaizmirstu par make-up. Esmu no sievietēm, kas misksti iznest nevar neuzkrāsojušās, bez kosmētikas esmu plika, tā ir manas dzīves patiesība. Tāpēc, ja es grasos doties ārā no mājas, kaut vai pastaigā ar ratiem, tad pūderis (man ir dabīgais rīsu), acu kontūra, skropstu tuša ir vienkārši nepieciešami.

Mati

Paldies Dievam, pagaidām vēl nav sākuši izkrist, bet gan jau drīz sāks izkrist. Grūtniecības laikā esmu izaudzējusi garu bizi, un nevaru saprast, ko ar to iesākt. Sen jau gribēju garus matus, un te nu man viņi ir. Bet bieži nākas grēkot ar to, ka tos vienkārši sasienu astītē, lai viņi man netraucētu. Tāpēc, pagaidām esmu atradusi sev kompromisu - sānos matus savācu un sasienu aizmugurē mazā astītē, pārējie mati aizmugurē ir izlaisti. Man patīk frizūras uz vienu sānu.

20131220133945-73349.jpg

Dārgās māmiņas, padalieties, pastāstiet, kā pagāja jūsu pēcdzemdību periods!

Kā atjaunojāt savu skaistumu pēc dzemdībām?

Vēlam visiem jauku dienu un svētku noskaņojumu!

Jūsu Sabīne,

Aminas un Maksimiliāna mamma

Huggies® Newborn ZIEMAS loterija! Piedalies un laimē jaundzimušā apģērbu komplektu!


 20131209150810-16580.jpg

Anatna123 Anatna123 30. Dec 2013, 21:56

Piebildīšu vien par matiem. Sākumā nekā, bet tagad-bēbim 4 mēneši, un jau kādu menesi ,divus jau visa maja manos matos, berns u.t.t

30. Dec 2013, 21:50

Nebija atsāpes sapīgas, arī mati nekrita ārā, ceru, ka nekritīs ar. Vienīgi ar gulēšanu bija tā pašvaki, jo bieži ēda un mēs savā gultā neturam pa nakti, jo bail ir dēļ pārguruma nospiest, pietam gulta ir šaura.