Lekcija novembra beigās: Pirmie mēneši mazuļa dzīvē - attīstība, vajadzības un grūtības

Lekcija novembra beigās: Pirmie mēneši mazuļa dzīvē - attīstība, vajadzības un grūtības

06. Nov 2017, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Adaptācija ir pielāgošanās visādā ziņā- pielāgošanās fizioloģiski, kad visas organisma sistēmas pārskaņojas, no ēšanas caur nabassaiti, sāk strādāt gremošanas sistēma. Pirmajos mēnešos un pirmajā dzīves gadā nobriest nervu sistēma, atsaucība uz viņa sniegtajiem stimuliem, emocionālā pasaule, arī maņu pasaule. Jaundzimušajiem ir jāpielāgojas, jāizprot, kā izmantot redzi un dzirdi. Vai zini, cik svarīgi adaptācijas periodā ir pierast  pie ikvienas situācijas, kas mazuļa dzīvē ienāk? Par to vairāk pastāstīs psihoterapeite Diāna Zande! Gaidām ciemos Māmiņu Kluba Vecāku skolā!

20161017220150-14844.jpg

Nodarbībā uzzināsi visu par mazuļa iejušanās periodu, tāpat sapratīsi, kā jūtas tikko dzimis mazulis. Un, protams, kopā izpratīsim, kā vispār saprast, ko mazulis vēlas, un kādas ir viņa vajadzības!

Uzzināsim arī visu par prasmēm, kas mazuļiem piemīt jau piedzimstot, un sapratīsim, kā tās pilveidojas pirmajos dzīves mēnešos.

Tāpat runāsim par mazuļa dienas režīmu, it kā nebeidzamajām asarām, kā arī emocionālajām attiecībām ar mazuli.

Pats svarīgākais: tu neesi tikai māmiņa, tu esi arī sieviete, tāpēc runāsim arī par to! Un neaizmirsīsim arī par mūsu vīriešiem, kas nupat kļuvuši par tētiem!

PIESAKIES NODARBĪBAI 28.NOVEMBRĪ ŠEIT>>

 

Uz tikšanos Māmiņu Kluba Vecāku skolā!

Māmiņu Klubs