Pirmā mēnešjubileja pienākusi- ārprāts, pa kuru laiku?! 🐣
Stāstot Eliotam, ka katru mēnesi mēs 13. datumā ēdīsim kūku, viņš bija sajūsmā un, protams prasīja, KĀPĒC? 😍 Stāstiju, ka tā mazulīšiem atzīmē katru mēneša jubileju, un kad maziņš bija viņš, darījām tāpat 🤍
Kā pirmo kūku brāļa svētkos viņš pasūtīja šokolādes 🎂
Tad nu šodien galdā ceļu “Šokolādes Tarti”, ar kuru vakarā mielosies arī Everta viesi 🎊💙
Ja vēlies pagatavot arī Tu, Tev būs nepieciešams:
Pamatnei
- 9 ēd/k smalkais muslis (izmantoju ziemas)
- 1 ēd/k pūdercukura
- 110 g sviesta istabas temperatūrā
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
Pildījumam
- 200 g šokolādes
- 160 g saldā krējumuma
- 80 ml piena
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
- 1 ēd/k cukura
- tējkarote vaniļas cukura
PAGATAVOŠANA:
- Sakul bļodā sviestu kopā ar pūdercukuru
- Turpinot kult pievieno olu un visu kārtīgi samaisi
- Atsevišķā bļodā ieber smalko musli, sāli un samaisi. Pievieno sviesta masai un kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīklas konsistence. Ietin pārtikas plēvē un atļauj 30 minūtes atpūsties.
- Sagatavo formu, kurā gatavosi tarti
- Mīklas masu liec formā, sadursti nedaudz ar dakšiņu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes 180grādos
- Kad pamatne izcepusies, gatavo pildījumu
- Katliņā uzsildi (NEUZVĀRI) saldo krējumu kopā ar pienu
- Kad piens ir silts, pievieno šokolādi un maisot to izkausē
- Maisot pievieno cukuru, sāli un pa vienai olai. Visu laiku turpini maisīt līdz viendabīgai konsistencei
- Kad masa gatava, lej virs pamatnes un liec cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes 160 grādos.
Kad tarte gatava, ļauj vismaz 2 h atpūsties istabas temperatūrā un tikai tad vari ņemt ārā no formas un dekorēt.
Es tomēr izvēlējos vēl pēc tam visu nakti atstāt ledusskapī un dekorēju tikai nākamajā dienā 🍫🍰
Seko līdzi, kā aug Superbēbītis!