Palīdzi mazulim uzveikt iesnas!

Palīdzi mazulim uzveikt iesnas!

10. Jun 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesnas ir ļoti nepatīkama parādība bērniem. Mazuļi vēl neprot izšņaukt degunu un elpot iesnu gadījumā ir grūti caur to. Šie nepatīkamie brīži katrai māmiņai rada vēlmi palīdzēt savam mazulim, atvieglojot viņa ciešanas. Kā to izdarīt? Pastāstīs pediatre Ieva Tauriņa.

"Lieku reizi mazuļa deguntiņš nav jāaiztiek, jo deguna gļotāda ir ļoti maiga, to ir viegli traumēt - un traumas rezultātā deguntiņš var ne tikai asiņot, bet var iegūt arī nopietnāku kaitējumu", - uzsver pediatre.

Bet, ja iesnas norit smagi, ir jārīkojas.

Ieva Tauriņa iesaka izmēģināt trīs deguntiņa eju atbrīvošanas soļus:

 - deguntiņš jāskalo ar jūras ūdeni;

- deguntiņš jāattīra ar aspiratora palīdzību;

- deguntiņā jāiepilina zāles, kas aizliktam deguntiņam ļaus elpot brīvi, piemēram, Vibrocil.

"Ja jūtat, ka bērniņam ir grūti elpot, bet izdalījumu un citu iesnu pazīmju nav, nelietojiet zāles, sākumam pamēģiniet skalot deguntiņu tikai ar jūras ūdeni", - uzsver ārste.

Ērtai deguntiņa iztīrīšanai Canpol piedāvā dažādus aspiratorus.

CANPOL BABIES - deguna aspirators ar maināmiem uzgaļiem

 

20130530213126-33711.jpg

Pateicoties jaunajai formai, aspirators attīra mazuļu deguntiņus no iesnām efektīvāk. Tas ir higiēnisks un drošs. Ir divi maināmi uzgaļi: mīkstāks, kas ļaus droši iztīrīt mazuļa deguntiņu, un cietāks, kas pasargās no dziļākas iekļūšanas degunā. Pirms deguntiņa tīrīšanas, aspirators jāatbrīvo no gaisa, tas jāsaspiež. Neaizmirsti, ka vienas nāss tīrīšanas laikā otra ir jāaizspiež.

Canpol aspirators ar maigu uzgalīti

20130530213115-80628.jpg

Aspirators paredzēts higiēniskai iesnu iztīrīšanai no mazuļu deguntiņiem. Aspiratora forma ļauj iekļūt dziļāk mazuļa nāsīs, un maigais uzgalis nekairina deguna gļotādu.

Canpol aspirators

20130530213033-66690.jpg

Paredzēts ērtākai mazuļa deguntiņa attīrīšanai no liekajiem izdalījumiem.

Canpol komplekts deguntiņa tīrīšanai

20130530212953-53777.jpg

Deguna aspirators - Droša un higiēinska deguna izdalījumu uzsūkšana jaundzimušajiem un maziem bērniem.

Viegla deguna tīrīšana. Ļauj ātri un droši tīrīt mazuļa degunu. Tas ir paredzēts bērniem līdz 3 gadu vecumam, kuri nav spējīgi izšņaukt pārmērīgu gļotu daudzumu, kas var izraisīt komplikācijas, piemēram, klepus vai ausu infekciju. Tā priekšrocības, salīdzinājumā ar citu šādu piederumu, ir iespēja koriģēt sūkšanas jaudu. Ierīce ir ļoti viegli lietojama, nav nepieciešami rezerves filtri vai baterijas.

Komplektā ietilpst divi papildus savstarpēji maināmi uzgaļi, aspiratorsun ērts trauciņš glabāšanai.