Neapdomīgās mammas: kāda esi Tu?

Neapdomīgās mammas: kāda esi Tu?

09. Jul 2015, 09:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas! 

Nupat 4.jūlijā Krustpils saliņā bija jauks pasākums - Radio1 17 gadi! Protams - ar vīru aizbraucām uz koncertu un balli..

Taču mūsu izbrīnu un sašutumu radīja turp sastaptās jaunās mammas..

Ar vīru sēdējām un brīnijāmies - jaunās mammas un arī vecmammas ar maziem bērniņiem sēdēja pirmajās rindās pie skatuves.. mums sēžot krietnu gabalu nost no skatuves visas iekšas lēkāja no mūziķu bungu skaņām, žēl iedomāties, kā jutās tie mazie zīdainīši.. 

Vēlāk, ap plkst. 23:00 sākās balle..apbrīnojām arī tos vecākus..paši sēž vai dejo, bet mazie bērni (vecākais puika ko redzējām varēja būt apmēram 12 gadus vecs) gulēja uz soliņiem vai vecākiem rokās.. 

Varbūt tikai man un manam vīram tas šķita ļoti dīvaini un nesaprotami, kā tā var mocīt savus bērnus. Vai tad tiešām dodoties uz balli, jāņem savi mazie līdzi? 

Jālūdz tikai Dievs, lai pēc diviem gadiem, šie mazie bērniņi, kuriem pie skatuves nācās mocīties lielajā troksnī, nebūtu jāziedo nauda dzirdes aparātiem! 

Un vecākiem novēlu - esiet lūdzu apdomīgāki, jo mūsu vismazākās atvasītes nevar pateikt to, kā jūtas, kad viņiem pie pašām austiņām bļauj Bermudu divstūris un citas grupas.. Un saprotiet - ja mazais raud tajā lielajā troksnī, tad nevajag viņu kušināt, bet gan doties uz klusāku stūrīti! 

09. Jul 2015, 21:38 Tekila13

Tieši tā. Mammas kuras tieši uz šo pasākumu nebija ieradušās, nesaprot par ko mums tas sašutums.

Tekila13 Tekila13 09. Jul 2015, 20:29

Es arī biju Kr.pils saliņā, aizgājām tieši uz kādiem plus/mīnus 12tiem un arī nobrīnījos, ka tik daudz mazo bērniņu. Arī noskatījos, ka pirmajā rindā uz soliņa sēž saguruši bērniņi, pat gulšņā, noskatījos uz mammu ar zīdainīti ratiņos... Kamēr gaišs, tikmēr jā, kāpēc neiet ar mazajiem kopā, bet pa nakti? Skaņa liela, cilvēku milzumdaudz, bet trakākais liekās tie piedzērušies cilvēki, kas sevi nekontrolē, met benčikus, kur pagadās, krīt virsū, skrien virsū citiem...nu tautas valodā sakot - ir lupatās... Loģiski, ka ja ir bērni, tas nenozīmē,, ka vecāki nekur nedrīkst iet, bet ja man nebūtu kur atstāt savu dēliņu, tad es vai nu ietu uz sākumu, kamēr gaišs, vai arī neietu vispār...

smukinja86 smukinja86 09. Jul 2015, 18:16

Mēs negājām uz to pasākumu tieši dēļ tā iemesla, ka bērns vēl mazs un negribējās turēt tajā skaļumā. Toties mēs bijām pie Daugavas vakarā un klausījāmies trijatā Lauri Reiniku, bija tik superīgi un tik laba dzirdamība. Man pašai nepatīk skaļa mūzika un lieli cilvēku pūļi😃

09. Jul 2015, 17:12 vaboliitee

Prieks, ka kāda māmiņa ir līdzīgi domājoša man! 😉

Cielavinna Cielavinna 09. Jul 2015, 12:39 m-kristīne

Tiessi taa! Cik cilveeku tik viedokllu un uzskatu par to kas ir pareizi un kas nee.

09. Jul 2015, 12:30 Cielavinna

Es pat nebrīnos, ka kādam tas likās briesmīgi - grūtniece, kas dejo valsi. It īpaši gados vecākiem cilvēkiem! 😀 Bet nu, tādi tie cilvēki ir, vai ne! 😀

Cielavinna Cielavinna 09. Jul 2015, 12:26 m-kristīne

Nu, tad cita var buut nossausminaajaas par Jums- redz vinna staavoklii un veel velkas uz taadiem skalliem pasaakumiem.

09. Jul 2015, 12:22 Cielavinna

Es arī esmu mamma, un protams, mājās nav jāsēž! Tur es jums pilnīgi piekrītu!
Es esmu grūtniece, ātri piekūstu dejojot, tāpēc man bija laiks, lai pavērotu citus cilvēkus.

Cielavinna Cielavinna 09. Jul 2015, 12:18 Cielavinna

Ta jau arii staavoklii esot uz taadiem passiem pasaakumiem nevar iet, jo beerns tak visu juut. Sanaak jaaseezz tikai maajaas un vis.

Jaadziivo savu dziivi nevis jaassausminaas par citu cilveeku riiciibu.

Cielavinna Cielavinna 09. Jul 2015, 12:10 m-kristīne

Tas ka cilveeki klluust par vecaakiem nenoziimee, ka vinni nekur nevar iet un jaaseezz maajaas. Neviens Juusu viedokli nenosoda. Es uzrakstiiju to, ka cik buuts salinnaa, nu nav tik druumi kaa Juus rakstat. Var buut taapeec, ka es atpuutos nevis skatiijos uz citiem un nosodiiju vinnus.

09. Jul 2015, 12:07 Cielavinna

Personīgi es uzskatu - ja brauc kompānijā, un bērniem ir jautri, tad kāpēc ne, bet ja bērns ir saguris un aizmidzis uz soliņa, tad vai nebūtu pareizāk doties mājās? Bet nu kā saka - cik cilvēki, tik viedokļi! Citiem šķiet, ka zīdainim ratiņos pirmajās rindās ir labi un troksnis nav par skaļu, citam savādākas domas. Nevienu jau nevar nosodīt par savu domu izteikšanu! 😀

09. Jul 2015, 12:04 Cielavinna

Nu kādi nu kuram tie uzskati.

Cielavinna Cielavinna 09. Jul 2015, 11:51

Gan jau nebija tik traki kaa rakstat. Man maasa ar ir nneemusi beernus liidzi uz Salinnu. Vinni brauc kompaanijaa un beerni savaa starpaa priecaajas. Kas tur slikts ja kaadu reizi neaiziet guleet 21:00 , bet atpuussas kopaa ar vecaakiem. Piedevaam Salinnas estraades skatuve ir labu gabalinnu no pirmajaam rindaam liidz ar to neviens kurls nepaliks.

09. Jul 2015, 10:59 thegirl

Nu tā jau ir.. bet pie skatuves sēdēja daudzas māmiņas, kurām mazie ļoti raudāja, nebija austiņu un nekā cita. Mammas tik šūpināja ratus un kušināja mazos. Tāpēc esam tā sašutuši.
Maniem bērniem arī ļoti patīk mūzika..

LvMomi LvMomi 09. Jul 2015, 10:14

Mēs ar meitiņu bijām uz rokfestivālu, kad viņai bija tikai pus gadiņš. Ja bijām tuvāk pie skatuves, tad likām austiņas, ja tālāk, tad bez... mūzika viņai tīk no punča laikiem un viņa neizrādija nekādas nepatikas pazīmes. Tieši otrādi.. aug par aktīvu un mūziku mīlošu bērnu. Es teiktu, ka katram vecākam jāieklausās savos bērnos un pēc tā arī jāvadās. Arī man ļoti daudzas citu vecāku rīcības likās neadekvātas ..līdz pati kļuvu par mammu. Bērni ir ļooooti dažādi.