Labvēlīgo baktēriju lietošana var palīdzēt izveidot mazulim veselu zarna trakta mikrofloru

21. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnam, ierodoties pasaulē, vecāki dara visu iespējamo, lai mazulis justos komfortabli un pēc iespējas labāk.

Šajā ziņā svarīgi parūpēties par mazulīša veselīgu kuņģa zarnu trakta stāvokli, kas ir nozīmīgs veselības un imunitātes rādītājs. Kā apstiprina dažādi pētījumi, piedzimstot mazulim vēl nav nobriedusi zarnu mikroflora, jo bērniņš piedzimst ar sterilu mikrovidi. Pirmā saskarsme ar baktērijām notiek, virzoties caur dzemdību ceļiem, un pēc tam saņemot labās baktērijas no māmiņas.

Nenobriedusi zarnu trakta mikroflora - viens no koliku iemesliem

LYL pārstāve Munise Lamberte stāsta, ka jaundzimušajam zarnu mikroflora vēl nav pilnvērtīgi sagatavota, lai sagremotu uzņemto pārtiku, piemēram, māmiņas pienu. “Līdz ar to, ka nav enzīmu jeb barību sašķeļošās vielas, kas rodas, pateicoties labvēlīgajām baktērijām, barība netiek pareizi pārstrādāta un sāk pūsties vēderiņš, rasties gāzes un bērns kļūst nemierīgāks,” norāda speciāliste. Viņa norāda, ka šajos gadījumos, lai palīdzētu mazulim justies labāk, palīdz jebkurš kontakts ar vecākiem, piemēram, vēderiņa masāža, kā arī labsajūtu palīdz uzlabot bifidobaktērijas un laktobaktērijas, kuru iedarbību apliecinājuši dažādi pētījumi. 

Lai arī koliku cēlonis tā arī nav pilnībā noskaidrots, tiek izvirzīti vairāki pieņēmumi par to, kas izraisa kolikas, kā vienu no tiem minot tieši nenobriedušo zarnu mikrofloru.

Probiotiķa lietošana uzlabo bērna pašsajūtu

Pētot mazuļus, kuriem kolikas bijušas visizteiktākās, secināts, ka šiem bērniem trūkušas labās bifidobaktērijas, kas, pēc zinātnieku secinātā, ir iemesls mazuļu sliktajai pašsajūtai. “Dodot bērniņiem laktobaktērijas breve, reuteri un vēl citas baktērijas, pēc septiņām dienām raudāšana mazinājās uz pusi, tāpat arī vēdera pūšanās, un mazuļa kopējā labsajūta uzlabojās,” par pētījuma rezultātiem stāsta Munisa Lamberte. Viņa piebilst, ka septiņu dienu periods ir minimums, lai pēc tā novērotu rezultātus un izveidotos labvēlīga vide, savukārt, lai tā nostiprinātos, labās baktērijas ieteicams lietot vismaz 21 dienu. 

Probiotiķis, kura sastāvā ir labās baktērijas, kuras veido pareizu mikrofloru, aizsargā ķermeni no kaitīgajiem mikrobiem, rūpējas, lai zarnu sieniņas nebūtu caurlaidīgas. “Ir pierādīts, ka probiotiķi nostiprina arī imūnsistēmu, samazina alerģiskās reakcijas, kā arī ādas problēmas. Ja mikroflora ir vesela, tā rūpējas arī par mazuļa kompleksu labsajūtu,” skaidro speciāliste.

LYL Biotic Pro + Baby  - unikāls produkts Latvijā

LYL Biotic Pro + Baby ir pilnveidots sastāvs, tam pievienota reuteri baktērija, kuras efektivitāte pierādīta, balstoties uz pētījumiem. LYL Biotic Pro + Baby īpaši piemērots mazuļiem, kuriem ir novērotas kolikas vai citas vēdera problēmas, piemēram, vēdera pūšanās, slikta vēdera izeja. Jānorāda, ka tas ir Latvijā pieejams unikāls produkts, kura sastāvā ir 11 dažādas baktērijas. Viens tā piliens satur 1,5 miljardu labo baktēriju.

LYL Biotic Pro + Baby sastāvā nav pievienotas ķīmiskas vielas, tas satur tikai īpaši attīrītu saulespuķu sēklu eļļu, kas atzīta par vislabvēlīgāko mazuļiem, un labvēlīgās baktērijas baktērijas: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis ssp lactis, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus