Kā izvēlēties vanniņu jaundzimušajam

Kā izvēlēties vanniņu jaundzimušajam

13. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa pūriņa sagāde ir diezgan laikietilpīgs process! Māmiņu Klubs sagatavojis ieteikumus, kā izvēlēties piemērotāko vanniņu mazulim.

Mazuļa vanniņas izmērs

Galvenais ieteikums, iegādājoties vanniņu, ir - lai vanniņa būtu lielāka nekā bēbītis, tādējādi tā derēs ilgākam laikam. Tā kā jaundzimušais ir vēl salīdzinoši mazs lielajā vannā, lieti noderēs vannas paliktnītis, uz kura viņu balstīt. Kad mazulis būs jau paaudzies, šajā vannā, noņemot paliktnīti, viņam būs ērti arī pašam apsēsties un paplunčāties. Tātad - labāk lai vanniņa ir lielāka nekā par mazu!

Vanniņas kvalitāte un novietošana

Mazulis tiks vannots kails, tāpēc pirms vanniņas iegādes pārbaudi tās materiālu - lai vanna būtu ar noapaļotām, neasām malām un pietiekami izturīga.

Lai gan zīdaiņu vanniņa pati par sevi ir viegla, piepildot to ar ūdeni, pārnēsāt to var būt grūtības, tāpēc jāizplāno, kur tieši mazulis tiks vannots, jo nepieciešams, lai līdzās būtu gan ūdens krāns, gan mazgāšanas līdzekļi, gan dvieļi. Atceries, ka mazuli vannā ar ūdeni nedrīkst atstāt vienu pašu pat uz mirkli, tāpēc pirms vannošanas pa rokai jānoliek visas nepieciešamās lietas. Ja noskatītajai mazuļa vanniņai komplektā nav īpaša statīva, uz kura to novietot, tad ērtāk būs mazuļa vanniņu ievietot lielajā vannā vai arī pie duškabīnes, kur būs tieša piekļuve ūdenskrānam.

Kura vanniņa ir piemērotākā Tavam mazulim?

Tu droši vien domā, ka nav īpaši lielas izvēles vanniņu klāstā, bet tā tas nav:

-         Vari izvēlēties klasisku un pavisam vienkāršu plastmasas vanniņu.

-         Ir vanniņas, kurās izliekums jau ir kā paliktnītis ar papildu aksesuāru - neslīdošu paklājiņu.

-         Tāpat ir arī vannas, kurās ir īpašs ūdens aizbāznis, kas noderēs, lai ērtāk izlaistu ūdeni no vanniņas un tā nebūtu jāapgāž otrādi.

-         Ir vanniņas uz statīviem, kā arī tādas, ar kurām komplektācijā nāk pārtinamā virsma un plauktiņš.

 Lai izodas atrast mazulim piemērotāko vanniņu!

20180209123100-32365.jpg