Jaunākais dēls konsultācijā pie fizioterapeites Kristīnes Asonovas

Jaunākais dēls konsultācijā pie fizioterapeites Kristīnes Asonovas

27. Mar 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu esam pazīstamas kopš 2010.gada, kad ar mazo Arseniju tikām pie viņas uz hendlinga grupas nodarbību Māmiņu Klubā. Tieši kopš tā brīža mana māmiņas dzīve pārvērtās. Tagad es zināju, kā jādarbojas ar jaundzimušo un mazuli, kā viņu nest, kā sēdināt, ko drīkst, un ko nedrīkst darīt, kā arī to, kas ir pats trakākais - 90% māmiņu ik minūti pieļauj neskaitāmi daudz kļūdu, un pat nevēlas mācīties. Toreiz es par to ļoti pārdzīvoju. 

Ar otro bērnu viss ir mierīgāk, jau daudz ko zini (ne visu, bet daudz ko) un jau necenties mācīt citus, jo paša pieredze dārgi maksā, bet pieredzē ar kolosālu speciālistu nevar nepadalīties.

Tā nu ir sanācis, ka otrajā reizē ar Kristīni gājām dekrētā gandrīz vienlaicīgi, un Sjoma līdz gada vecumam devās uz nodarbībām pie fizioterapeites Janas Daudišas, kas strādāja kopā ar Kristīni, tāpēc es zināju, ka viņai var uzticēt bērna veselību.

Nu lūk, Kristīne Asonova atsākusi darba gaitas, un atkal sniedz individuālās konsultācijas.

Es bez prātošanas nolēmu izmantot šo iespēju, pierakstījos un braucu uz Māmiņu Klubu.

Jautājumi man bija vairāki, bet kopumā gribējās, lai Kristīne paskatās uz Sjomu, jo pie fizioterapeita bijām pēdējoreiz, kad viņš sāka spert pirmos solīšus, un tas ir vairāk kā pirms pusgada.

Tas, ko es biju pamanījusi:

- Arvien retāk, bet vēl aizvien sēž W pozā

- Iešanas laikā pēdas neliek stingri un stabili uz virsmas

- Ļoti taisni tur muguru, kad sēž (šķiet, ka tas it kā ir labi, bet tas ir tik izteikti, ka pievērš īpašu uzmanību)

20170315124328-61558.jpg

Pirms ķerties pie bērna, fizioterapeite obligāti izprašņās arī par dzemdībām, par bērna slimībām - nāksies atbildēt uz daudziem jautājumiem, jo tik daudz faktoru var ietekmēt bērna attīstību.

Un katru reizi pieņemšanā pie Kristīnes Asonovas es uzzinu ļoti daudz jaunas informācijas, nekad nenogurstu brīnīties par fizioterapeites uzmanību un atbildēm uz jautājumiem

Izrādās, "vardes" poza var rasties dažādu iemeslu dēļ, un mums viņa, visdrīzāk, ir psiholoģisku iemeslu dēļ - tā bērns jūtas pārliecinātāks, viņam ir vairāk atbalsta punktu. Protams, tas ir jālabo, un Kristīne padalījās vairākos vērtīgos padomos.

Vājo pēdu saišu dēļ, Sjomam pēdas mazliet pagriežas iešanas laikā, ar visu to, ka viņš staigā pārliecināti un labi. Šī problēma ir atrisinām, un es, kā pieredzējusi mamma, daru visu, kas no manis atkarīgs - bērns pa māju pārvietojas plikām pēdām, pa dažādām virsmām, kas, kā fizioterapeite teica, var tikt galā ar simptomiem. Jāveic arī vairāki vingrinājumim, piemēram, balansēšana, daži masāžas elementi, bet tādā vecumā šīs problēmas nav problēmas, un viss izlīdzināsies.

Bet mūsu ideāli taisnā mugura tiešām ne vienmēr ir labi - cilvēku, kam ir mazliet ieliekta mugura, ir vieglāk iztaisnot, nekā cilvēku ar pretējo efektu, un muskuļi arī ļoti saspringst.

Ticiet, tik daudz informācijas, milzīgs padomu un ieteikumu skaits, ka pati fizioterapeite pierakstīja arī, un sīkāku informāciju atsūtīs man uz e-pastu.

20170315234410-26035.jpg


Bet ar to viss vēl nebeidzas. Kristīne vienmēr ir pieejama un pēc konsultācijas vienmēr ir gatava atbildēt uz visiem jautājumiem - arī internetā, arī pa telefonu, noskatās video, ja tādu atsūtat, lai konsultētu bērna attīstību un ieteiktu ko vairāk, kas iir ļoti vērtīgi.

Nu jau gandrīz 7 gadus Kristīne Asonova profilaktiskos mērķos seko mana vecākā dēla fiziskajai attīstībai, un nekas viņam nav bijis novirzēs no normas - ne paaugstināts, ne pazemināts tonuss, ne X, O veida kājas, un tamlīdzīgas problēmas. Viņam nekad nav iedots nosūtījums uz masāžām, vannām utt/, kas parasti notiek ar bērniņiem, kam ir dažāda veida problēmas. Tādā pat garā aug arī jaunākais. Un viss, pateicoties lekcijām un meistarklasēm pie šādiem speciālistiem, kā arī pateicoties manai vēlmei mācīties būt par mammu. Paldies!

Māmiņu Klubs pats par sevi jau palīdz, bet vēl ar tādiem speciālistiem tas ir īpaši vērtīgs. 

No visas sirds iesaku individuālās konsultācijas pie fizioterapeites Kristīnes Asonovas.

Ilona