Grūtnieču un pēcdzemdību josta - mana pieredze!

Grūtnieču un pēcdzemdību josta - mana pieredze!

18. Apr 2023, 00:00 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Padalīšos ar atsauksmēm no manas pieredzes grūtnieču un pēcdzemdību jostām! 

Sākšu ar grūtnieču jostu! 

Visu grūtniecību jutos diezgan labi- vēders bija kompakts, visu varēju izdarīt un nebija nekādu sūdzību. Visu grūtniecību centos būt aktīva, daudz kustēties un staigāt! 

Pienākot trešajam trimestrim tāpat centos būt aktīva un dienā nostaigāt vismaz 10 000 soļu, bet īpaši pēdējās nedēļās man uz vakariem parādījās muguras sāpes. Pastaigu laikā sāku palikt lēnāka, gaita vairāk līdzinājās pingvīna gaitai, ātrāk parādījās nogurums un smagais vēders viennozīmīgi lika par sevi manīt! 

Lai nemainītu savu ikdienu un tāpat turpinātu kustēties, meklēju risinājumu, kā vakaros spētu vēl tomēr pilnvērtīgi funkcionēt.

Sadraudzējos ar kidsmed grūtnieču jostu! Tik lieliska! Sajūta jau pirmajā reizē bija atvieglojoša. Vēders uzreiz likās vieglāks, it kā kāds palīdzētu viņu nest, pat likās, ka mugura staigājot iztaisnojās 😄 svarīgi, protams, ir izvēlēties arī pareizo izmēru jostai, lai tā pilnvērtīgi derētu un spētu pildīt savu funkciju.

Man ļoti patika, ka muguras daļā ir kabata, kurā ievietot komplektā esošo gēla spilventiņu, kuru pēc vēlmēm vari vai nu ielikt saldētavā vai mikroviļņu krāsnī, lai ar aukstuma vai karstuma palīdzību mazinātu diskomfortu mugurā. Šis gan katrai grūtniecei varētu būt individuāli un gaumes lieta, jo viena ir salīgāka, viena nē, līdz ar to vēlmes katrai savādākas! Man vairāk prasījās siltais efekts. 

Pati josta ir ļoti ērti uzliekama un tiešām labs palīgs lai atvieglotu sev ikdienu, staigāšanu vai muguras sāpju sūdzības! 

 

Pēcdzemdību josta! 

Es daudz biju dzirdējusi un lasījusi, ka pēc nākamajām (2/3 u.tml) dzemdībām ķermenis ne tik ātri atgūst iepriekšējo formu, tāpēc zināju, ka šoreiz noteikti vēlēšos izmantot pēcdzemdību jostu, lai vēders iespējami ātrāk tomēr “sarautos” .  Pēc pirmajām dzemdībām jostu neizmantoju, jo jau iznākot no dzemdību iestādes biju atguvusi savu pirmsdzemdību svaru un jutos ar visām formām ļoti apmierināta. Pēc otrās grūtniecības man, diemžēl, tā nepaveicās. Tāpat arī pēc otrās grūtniecības man ir arī diastāze, tāpēc ļoti priecājos, ka manā skapī jau gaidīja pēcdzemdību josta! 

Tā ir ļoti ērta un lieliski pieguļ, absolūti netraucē ikdienas gaitās , var gan ērti pieliekties, gan darīt citas lietas. 

Jostu liku pirmajā mēnesī arī ratu pastaigu laikā, lai palīdzētu mugurai un stājai pēc dzemdībām. Pēcdzemdību josta atbalsta arī dzemdību laikā novājināto iegurni, pamata muskuļus un saites. 

Protams, ceru, ka pēcdzemdību josta ne tikai palīdz manai mugurai un stājai šobrīd, bet kopā ar fizioterapeita pielāgotiem vingrojumiem mums izdosies ātri atgūties pēc dzemdībām un atgūt pirmsdzemdību izskatu. 

Kāda ir Tava pieredze ar grūtnieču un pēcdzemdību jostām- izmantoji? 😊

Seko līdzi, kā aug Superbēbītis!