Devītā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

Devītā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

24. Jan 2014, 11:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas notiek deviņu nedēļu vecumā? 

Divus mēnešus vecs mazulītis ļoti atšķiras no tikko dzimuša bērniņa, jo viņš vairs nav tik neapzināts, viņš vairs nav tikai mazs refleksu kamoliņš, nu jau bēbītis šos refleksus sāk izmantot sev par labu. Mazulīša dzirde, redze un citas maņas jau vairāk sāk pielāgoties apkārtējai pasaulei.

Deviņu nedēļu vecumā bēbītis jau lieliski prot atšķirt pazīstamas balsis no svešām un ierastās skaņas no tām, kuras vēl nav bieži dzirdētas. Bērniņš šajā laikā sāk uzmanīgāk ieklausīties tajā, kas notiek apkārt. Ir tik interesanti vērot, kā katru dienu bērniņš arvien vairāk aprod ar šo pasauli un jūtas drošāks vidē, kas jau ir zināma.

Lai vairāk sajustu savu bērniņu, pievērsīsim uzmanību tam, kā mazulis mēģina pagriezt galviņu tajā virzienā, no kurienes nāk skaņas vai troksnis, tieši tāpat viņš mēģina saprast, kur atrodamies mēs, kad ar viņu sarunājamies. Mēs runājoties ar savu bēbīti varam mainīt savu atrašanās vietu, it kā rotaļājoties, taču tajā pašā laikā palīdzot mazulim apjaust telpas plašumu. Tāpat deviņas nedēļas vecs mazulītis ļoti labprāt vēro mūsu lūpas, kad ar viņu sarunājamies, viņu ļoti interesē, kā tas notiek. Mēs varam noliekties pār bērniņu un skaidri izrunājot vārdus ar savu mīmikas palīdzību jau tagad mācīt bērniņu runāt. Tas nekas, ka būs nepieciešami vairāki gadi, kamēr viņš to iemācīsies, visa sākums ir zīdaiņa vecumā.

Mēs varam mēģināt atkārtot tās skaņas, kuras izrunā mūsu mazulis, jo šajā laikā bēbītis jau ir sācis gugināt. Šo savstarpēo sarunu laikā vēlams mazulim lūkoties tieši acīs, mēs varam skaitīt skaitāmpantņus, dziedāt dzismiņas laikā, kad esam kopā ar savu bēbīti.

IZVEIDO SAVA JAUNDZIMUŠĀ KOLĀŽU ŠEIT->>>

20131115112130-36574.jpg

Huggies® Newborn ZIEMAS loterija! Piedalies un laimē jaundzimušā apģērbu komplektu!