KOLĀŽA: Ceturtā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

KOLĀŽA: Ceturtā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

19. Dec 2013, 12:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas notiek mazulīša ceturtajā dzīves nedēļā?

Bērniņam šajā laikā sāk izzust jaundzimušajiem raksturīgā ķermenīša trīce. Mazulītis jau labi spēj koncentrēt savu skatienu, iespējams jau prot pacelt galviņu, guļot uz puncīša. Bēbītis ar actiņām seko mūsu kustībām. 

Tomēr vislielāko prieku mums – māmiņām un tētiem sagādā tas, ka mazulītis ir sācis gugināt. Bērniņš rada skaņas, kas atgādina bubināšanu, iesaukšanos, varbūt par ņurdēšanu.

Visi jaundzimušie runā vienā valodā!

Četras nedēļas veci mazuļi visā pasaulē runā vienā valodā, izsaucot patskaņus A, O, E, U vai arī ar savām lūpiņām veidotus izsaucienus. Šis ir sākums tam, lai ar laiku bērniņš varētu pateikt vārdiņu "mamma", kas pēc sava skanējuma ir līdzīgs dažādās pasaules valodās. 

Sākumā bērniņš guginot rotaļājas ar patskaņiem, ar laiku mazulītis sāk runāties, veidojot zilbītes. Speciālisti apgalvo, ka gugināšana un runāšanās ir apliecinājums tam, ka bērniņš jūtas labi, tā mazulītis mēģina paust savas sajūtas un izrāda vēlmi ar mums sarunāties. Tāpēc mums pēc iespēja svairāk jārunājas ar savu bērniņu tā, lai viņš redzētu mūsu seju.

JAUNUMS! Izveido PERSONALIZĒTAS sava jaundzimušā kolāžas!

Pastāsti, kāda bija Tava mazulīša ceturtā dzīves nedēļa! Kā jūs iepazināt viens otru? Kā atradāt kopēju saikni?

20131115112130-36574.jpg