5 lietas, kas krūts ēdināšanas laikā var noderēt

24. Sep 2012, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Protams, krūts ēdināšanā var noderēt daudz un dažādi palīglīdzekļi, bet par pašiem izplatītākajiem īsumā pastāstīs vecmāte Signe Irša.


Krūšturu ieliktnīši

Tā ir ļoti noderīga lieta. Ir gan vienreizlietojami, gan vairākas reizes lietojami, kas ir mazgājami. Arī no piena noplūšanas naktī var izvairīties, lietojot krūšturu ieliktnīšus.

Rokas pumpīši

Gadās, ka vieniem tie nenoder, un citi nevar iedomāties pieniņa atslaukšanu bez pumpīša. „Nebūtu pareizi, ja jau pirmajās dienās pēc dzemdībām māmiņa satraukumā mēģinātu atslaukt pieniņu, jo reāli ap to laiku daudz piena ir tikai varbūt vienai no 100 māmiņām. Citai vislabāk padodas tikai ar roku atslaukt.” stāsta speciāliste, piebilstot, ka „Sieviete labāk sajūt savu krūti, un dažām tas ar pumpīti neizdodas”

Pumpīti var paņemt līdzi, atrodoties ārpus mājas. Tas ir kompakts, ērti saliekams.

Piena uzglabāšanas trauciņi

Piena uzglabāšanas trauciņi var noderēt ne tikai krūts ēdināšanas laikā, bet tie var noderēt pat tad, kad – biezenis, ogas

Pudelīte

Ir bērni, kas neņem ne knupīšus, ne pudelītes, un ņem tikai mammas krūti. „Bet, ja jāgatavo līdzi ņemšanai pieniņš, nekas cits neatliek, kā izmēģināt dažādas pudelītes, atrodot savam mazulim piemērotāko pudelīti.”

Krūts gala veidotājs

Ja māmiņai nav izteikti krūšu gali vai tie ir pat ievilkti, lieti noderēs krūts gala veidotājs.Ar maigu piesūkšanos, radot vakuumu, Niplette – krūts gala koriģētājs efektīvi izvelk krūts galu mazā plastmasas uzpirkstenī. Tādējādi atrisinot problēmu ar ievilktiem krūts galiem bez ķirurģiskas iejaukšanās. Pietiek tikai ar vienu reizi, lai krūts gals tiktu izvilkts un mazulis to veiksmīgi varētu saķert un zīst, līdz ar to māmiņai tiek nodrošināta iespēja pilnvērtīgi barot mazuli ar krūti!

Lai izdodas atrast sev piemērotākos krūts ēdināšanas palīglīdzekļus!

Māmiņu Klubs

 

IPhone un Ipad ierakstu skaties šeit!

Skaties videosarunu ar Elitu Svarenieci par krūts ēdināšanu, spiežot Play!