Vai Tu savam jaundzimušajam esi veikusi fotosesiju?

Vai Tu savam jaundzimušajam esi veikusi fotosesiju?

17. Nov 2011, 08:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Guļoši bēbīši autiņā, groziņā, uz Tavām plaukstām... tie ir tikai daži no jaundzimušo fotogrāfiju kadriem, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Tā vien šķiet, ka nofotogrāfēt jaundzimušo ir pavisam viegli, vai ne? Atliek vien izvēlēties lieliskāko fotogrāfu, aizvest mazuli uz studiju un viss notiek! Tomēr diemžēl realitātē fotosesija var būt īsts murgs, ja nebūsi to kārtīgi izplānojusi. Ieskaties Māmiņu Kluba padomos!

 

Kad ir labākais laiks jaundzimušo fotosesijai?

Labākais laiks jaundzimušo fotosesijai ir 5-10 dienas pēc piedzimšanas, bet ne vēlāk kā 4.nedēļā pēc piedzimšanas. Šķiet pārāk agri? Šajā vecumā bēbīšie lielāko dienas daļu guļ, ļaujot bēbīti nolikt dažādās pozīcijās, radot burvīgas bildes! Tāpat jāņem vērā, ka ap 3-4.dzīves nedēļu var parādīties bēbīšu akne jeb tā sauktās hormonālās pumpiņas, tāpēc fotogrāfējoties agrāk, nebūs jābaidās, ka kādu foto kadru izbojās apsārtums uz ādas. Lai gan, protams, bildēšanās aizņems vairākas stundas laika un, iespējams, jūs abi pēc tam jutīsieties noguruši, tas būs tā vērts,jo iegūsiet patiesi skaistas fotogrāfijas!

 

Rezervē laicīgi fotosesijas laiku

Loģiski, ja fotosesija notiks tiks neilgu laiku pēc dzemdībām, laicīgi jārezervē sev vēlamais laiks. www.tikkodzimis.lv iesaka rezervēt laiku aptuveni 1-2 nedēļas pirms dzemdībām un tad, kad bērniņš būs nācis jau pasaulē, norunāt konkrētu laiku. Noteikti neatliec šo uzdevumu uz pēdējo brīdi!

 

Kas ir jāņem vērā, lai fotosesija noritētu gludi?

  • Bēbītim jābūt pēc iespējas brīvākā apģērbā.Ja būs nepieciešamība, mazulis tiks sasegts ar sedziņu 
  • Autiņbiksītes bēbītim liec pavisam brīvi, lai uz ādas nepaliktu autiņbiksīšu nospiedumi
  • Paņem līdzi tādus aksesuārus kā māneklītis, pirmās drēbītes vai kas cits,ko vēlies iemūžināt

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Vai Tu esi veikusi jaundzimušā fotosesiju savam mazulim?

{fotoblog:1920}

Pērc Huggies® Newborn un laimē fotosesiju savam mazulim!

www.tikkodzimis.lv

17. Nov 2011, 15:42

Fotosesijas ir dikti feina padarīšana. 👍 🎉 Tik jaukas atmiņas. 🤗