Skat, kā es augu: 8.dzīves nedēļa

30. Jul 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā aug mazulis pirmajā dzīves gadā? Uzzināsi par to, lasot attīstības kalendāru, ko Māmiņu Klubs sagatavojis tieši Tev! Šodien pastāstīsim par 8.dzīves nedēļu.

Skat, kā es augu!

Tu sarunājies ar bērniņu? Tieši tagad mazulis sāk attīstīt savas vokālās dotības, emocijas izrādot ar balss palīdzību. Piemēram, izrunājot, - "agu, agū". Runā ar bērniņu - tagad ir piemērotākais laiks to darīt! Pētījumos pierādīts, ka mazuļa runa attīstās labāk, ja vecāki ar viņu sarunājas jau kopš zīdaiņa vecuma. 

Zīdaiņa aprūpe

Atgrūšana - nereti pieniņu mazuļi atgrūž līdz pat 6 - 7 mēnešu vecumam. Lai samazinātu atgrūšanas reižu skaitu, pēc ēšanas centies mazuli netraucēt un pārāk strauji nekustināt - ļauj viņam atpūsties no aktivitātēm. Noliec viņu uz sava pleca, lai iznāk gaisa atraudziņa, kas izdara spiedienu uz bērna vēderiņu. 

Tu un Tava ģimene

Tā un tagad pie datora pasauc savu otro pusīti, tālāk vērsīsimies pie viņa!

Tēti, iespējams, šajā periodā Tu jutīsies mazliet nevajadzīgs. Iespējams, parādīsies domas, ka mazuļa māmiņa barojot bērniņu ar krūti, nostiprina ciešākas saites ar viņu... Bet kā lai Tu panāc, ka nostiprinās saites arī starp tevi un bērniņu?

Pavadi pēc iespējas vairāk laika ar mazuli pēc darba!

Vari pieturēties pie tradīcijām, piemēram, doties pastaigās, mazuli vannot, pirms miega viņiem lasīt pasakas - iespēju ir tik daudz! Un kādā jaukā dienā mazulis Tev uzsmaidīs... 

Pirmajā dzīves mēnesī mazulis smaida neapzināti un īslaicīgi, kad jūtas mierīgi un ir ar visu apmierināts. Apzinātais, īstais smaids parasti parādās tieši ap 8.dzīves nedēļu! 

Kad bērniņš smaida, smaida visa viņa sejiņa. Kad mazulis iemācās smaidīt, viņš to sāk darīt aizvien biežāk un biežāk, un vienmēr atbild ar smaidu uz Tavu smaidu. 

Kas gan var būt brīnišķīgāks par bērna smaidu, vai ne?! 

Māmiņu Klubs

Huggies® zina, ka Tu vēlies sava jaundzimušā jutīgajai ādai visu to labāko. Tieši tāpēc godalgotās Newborn autiņbiksītes izstrādātas, lai būtu īpaši maigas ar īpašu aizsardzību. Tīra un maiga aizsardzība no Huggies® mazajiem dupsīšiem ar jaunajām Huggies® Newborn, kurām ir mitruma indikators un U veida izgriezums nabiņas vietai.

Skaties video sarunu par jaundzimušā kopšanu - konsultē bērnu māsa Elita Svareniece!