Mīļākie no Danielas ratiem: Childwheels rati!

Mīļākie no Danielas ratiem: Childwheels rati!

22. Jan 2011, 21:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Manai meitiņai tiešām ir bijuši vairāk ratu kā citiem bērniem, jo man kaut kā vienmēr ir paticis pielāgoties dzīves situācijām- respektīvi- bērns paliek smagāks, arī rati ir jāmaina! Tātad viņai bija kulbu rati, tad šie te sporta rati Childwheels 3-Ex Jogger, tad Quinny  Zapp lētāks pakaļdarinājums un tad pavisam viegli lietussarga tipa rati. No iepriekš minētajiem mājās ir palikuši tikai lietussarga tipi rati, kuros tagad Daniela vizina savas lelles.

{smallpic:1}

Bet nu laiks atsauksmēm par Childwheels 3-Ex Jogger, kas veikalā maksā aptuveni 169,-Ls!

 

Lai gan Daniela vēl nesēdēja, tomēr gribējās mazajai vairāk skatīties apkārt uz pasauli, ne tikai uz mani un tāpēc laiks bija izvēlēties sporta ratiņus. Līdzīgi, kā izvēloties guļamratus, arī sporta ratiem man bija būtiski lieli riteņi, lai var braukt pa dažādiem segumiem, nedomājot, kā mazā jutīsies ratiņos. Cik esmu taustījusi, lietussarga tipa sporta ratiņi ir diezgan cieti un parasti ar ļoti maziem riteņiem, kas varētu būt neparocīgi, braucot pa smiltīm vai bruģi. Sākumā bija grūti pierast pie priekšējā riteņa, kas nemitīgi kaut kur griezās un rotēja, taču ar laikuiemanījos un priecājos, ka nav nemitīgi jāpaceļ ratu priekša, piemēram, ja vēlos doties pa labi.

{smallpic:2}

Tā kā laukā pa dienu staigājoties pavadīju diezgan ilgu laiku – atkarībā no laikapstākļiem vidēji no 1-4h -, un šajā laikā mazulīte paspēja kārtīgi izgulēties vai pāris reizes nosnausties, tāpēc būtiska bija arī funkcija, ka regulējas muguriņas augstums un to var nolaist pilnīgi guļus. Esmu kopīgā roktura piekritēja, lai ar vienu roku varētu brīvi manevrēt ratus, tāpēc meklējumos uzreiz atmetu ratus ar diviem atsevišķiem rokturiem. Izvēloties ratus, vēlējos arī nedaudz vieglākus ratus kā guļamratus un to arī esmu ieguvusi – 12,5 kg nav tas briesmīgākais variants. Tā kā pati nesu ratus augšup un lejup uz dzīvokli, tad viennozīmīgi varu teikt, ka šos ratus bija ērti ir pacelt un nest.

 

Atceros, ka grūtniecības laikā biju trīsriteņu ratu pretiniece, jo nešķita šie rati īpaši pievilcīgi, praktiski un stabili, taču, kad bija jāizvēlas sporta rati,es tiešām iemīlējos šajos ratos! Lieti noderēja arī ratu augšpusē iešūtais lodziņš, pa kuru varēju redzēt, ko mazā dara.

{smallpic:3}

Ļoti patika tas, ka pati varu izvēlēties ratiņu krāsu, nopērkot klāt aksesuārus un, ja kāda krāsa ir apnikusi, varu to arī mainīt, nomainot tikai matracīti! Lai gan šāds aksesuārs kā saulessardziņš ratiem pārdošanā nonāca pavisam nesen, uzskatu, ka tas ir noderīgs un vērtīgs pirkums, jo nav jāsedz ratiem priekšā kāds lakats vai auduma gabals, lai mazo pasargātu no saules, bet pietiek pagriezt saulessardziņu vajadzīgajā virzienā un saule ratiņos guļošo vai sēdošo mazuli vairs netraucē. Turklāt, ja lakats vai audums aizsegs bērnam skatu, tad saulessardziņš pasargās tikai no saules, bet apkārt skatīšanos varēs turpināt.

 

Ak, atmiņas par jaukajiem ratiem :) Nu manai meitiņai ir jau gandrīz 3 gadi un viņa dod priekšroku braukšanai ar velosipēdu!

 

Kristīne,Māmiņu kluba redaktore


Pastāsti arī Tu savu pieredzi par ratiņiem, iesūtot to ŠEIT!