Meikšāne: bēbītim mati jāmazgā 1 reizi nedēļā

Meikšāne: bēbītim mati jāmazgā 1 reizi nedēļā

06. Jan 2011, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudz tiek runāts par to vai zīdainītim ir jāmazgā matiņi – ir speciālisti, kuri saka, ka tas nav jādara, taču lielākoties tomēr ir pretējs uzskats. Savā viedoklī dalās pediatre, ģimenes ārste Vizma Meikšāne.

 

Mati tāpat kā citas bēbīša ķermeņa daļas ir jāapmazgā regulāri. Ja mati ir garāki, tad var mazgāt ar speciālo zīdainīšu šampūnu, bet ja  matiņu bēbītim ir pavisam maz, var izmantot tās pašas ziepītes, ar ko mazgā ķermeni.

 

Ja runā par mazgāšanas biežumu, jāskatās, kāda ir mazuļa ikdiena un cik silts ir telpās. Vasarā un siltākā laikā, kad bēbītis vairāk sasvīst, būtu jāmazgā biežāk, bet aukstajos gada mēnešos un ziemā pietiek, ja matus mazgā 1 reizi nedēļā vai reizi 10 dienās.

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Pastāsti, kā Tu savam bēbītim mazgā matiņus!

06. Jan 2011, 11:56

mazajai es galvinu gan apskaloju katru vakaru jo tur tiek lipinats ieksa viss kas ir rokas, bet lielajai meitai es mazgaju 1 reiz nedela.

06. Jan 2011, 08:43

Mēs ar meitiņai no pašiem sākumiem mazgājam matiņus 1 reizi nedēļā. Viņi tomēr no visām cepurēm pa to laiku paliek tādi kā taukaini. Mazgājam ar Altermed baby šampūnu, ļoti patīk! 😀