Kas ir labāk mazulim- auduma autiņi vai vienreizējās autiņbiksītes?

Kas ir labāk mazulim- auduma autiņi vai vienreizējās autiņbiksītes?

04. Jan 2012, 15:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot bēbīti, topošās māmiņas apsver domu par to, kādas autiņbiksītes izvēlēties savam bēbītim- auduma autiņus kā tad, kad paši augām vai vienreizējās autiņbiksītes? Vērsāmies pēc padoma pie pediatres Annas Birkas.

 

Jautājums:

 

Esmu 30.grūtniecības nedēļā un tagad sāku domāt, ko mazulim izvēlēties labāk- auduma autiņus vai vienreizējās autiņbiksītes? No vienas puses- vienreizējās autiņbiksītes būtu ērtākas, bet varbūt mazulim ir labāki auduma autiņi? Gaidīšu kāda zinoša cilvēka viedokli!

 

 

Atbild pediatre Anna Birka:

 

Gan auduma autiņiem, gan vienreizējām autiņbiksītēm ir savi plusi un savi mīnusi. Auduma autiņi veiks savu darbu tad, ja uzreiz pēc urīna noplūdes tie tiks nomainīti, kas savukārt var radīt diezgan lielas neērtības māmiņai, jo visu laiku ir jābūt gatavībā kādam liekam maiņas komplektiņam, lai mazuļa dupsis nebūtu mitrumā.

 

Vienreizējām autiņbiksītēm savukārt ir īpaša uzsūktspēja, tāpēc mazulis neizjutīs uzreiz diskomfortu. Tāpat vienreizējām autiņbiksītēm šķidrums iesūcas iekšējās kārtās, pasargājot mazuļa ādu, ļaujot bērna ādai palikt dabiski sausai un veselīgai, mazinot kontaktu ar urīnu vai izkārnījumiem.

 

Tāpat gandrīz visām autiņbiksītēm ir gaisu caurlaidīgs materiāls (dažām autiņbiksītēm ir par dabiskas kokvilnas slānis) līdzīgi kā auduma autiņiem, kas ļauj bērniņa ādai elpot.

 

Ja māmiņa novēro alerģisku reakciju, tad būtu iesakāms pamēģināt kādas citas firmas autiņbiksītes.

 

 

Ko Tavs mazulis nēsā- auduma autiņus vai autiņbiksītes?

 

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

Blogo Jaundzimušo klubiņā arī Tu!

1

23. Feb 2011, 11:17

Es savējai dāmai pa māju dzīvojot cenšos variēt.
Man ir 6 disanas saišu autiņi, tiem liels plus tas ka izmērs viens der dajebkāda vecuma bebukam. Izskatās ar tīri glīši (pielieku bildi) ! 😀 Un vasarā tie ir ideāli, pašlaik ziemā lietoju tos tik pa retam dienas laikā, kad ejam laukā, ciemos un uz nakti lietojam vienreizējās Bambo biksītes. Ja mazā tik traki nedusmotos, kad tiek mainītas bikšeles, lietotu saišu autiņus biežāk, bet mīļā miera labad pašlaik vienreizējām biksēm tiek dota priekšroka. Nāks siltāks laiks, tad gan domāju visu dienu lietot saišiniekus vai pliku dibenu un uz nakti tik vienreizējos. Starp citu, regulāri pārbaudot saišu autiņu uzlieku uz podiņa un parasti ir čura, tad to pašu nepiečurāto biksi var siet atpakaļ un aidā! 😉

princesemince princesemince 23. Feb 2011, 10:33

manuprāt, veiksmīgs risinājums ir ekoloģiskie pamperi. bet tā, ja māmiņai daudz laika (😉), auduma autiņi nav slikts variants, ja laicīgi tiek nomainīti, jo urīns pie miesas noteikti nekas veselīgs nav.