BioGaia® probiotikas ievērojami samazina koliku simptomus

BioGaia® probiotikas ievērojami samazina koliku simptomus

19. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir vesels, bet kāpēc viņš tik daudz raud vairākas stundas dienā vairākas dienas nedēļā? Vai viņam ir kolikas? Visticamāk, jā. Pēc zinātniskās definīcijas, kolikas ir lēkmes, kuru laikā  bērns ir uzbudināts, satraukts, raudulīgs, un kuras ilgst vairāk nekā 3 stundas dienā, 3 dienas nedēļā.

Tieši kolikas ir viens no sastopamākajiem iemesliem, kāpēc vecāki vēršas pie pediatra pēc padoma bērna pirmajos 3 dzīves mēnešos, jo kā zināms, pārmērīga raudāšana var  uzvilkt nervus ikvienam, tāpāt raudāšana var izraisīt pastāvīgu uztraukumu par bērniņa veselību. 

Vairākas desmitgades pētnieki mēģina izzināt, kas ir kolikas, kāpēc vieniem mazuļiem tās ir biežāk, bet citi iztiek bez vēdera sāpēm. Kopīgs uzskats ir visiem pētniekiem- kolikas nav saslimšana, bet mazuļa kuņģa un zarnu trakta sagatavošanās jauniem apstākļiem. Ir pierādīti pētījumi, ka probiotiku uzņemšana koliku laikā uzlabo bērna vispārējo pašsajūtu, tādējādi ir iespējams vieglāk pārciest šo koliku laiku.

Paskaidrosim, kas ir probiotiķi- tie ir dzīvi mikroorganismi, kuri pietiekamā daudzumā sniedz labumu veselībai. Tā kā ne visi probiotiķi ir līdzīgi, tad tiem atkarībā no problēmas, kas jārisina, piemēram, kolikas, jābūt pārbaudītiem un novērtētiem klīniskajos pētījumos. Lactobacillus reuteri protectis ir veselību veicinošs probiotiķis, kas dabīgā veidā dzīvo kuņģa-zarnu traktā.

Pētījumos ir pierādīts, ka:

L. reuteri Protectis samazina ikdienas raudāšanas laiku par 74 % pēc vienas nedēļas lietošanas*

BioGaia® klīniski pārbaudīto probiotisko preparātu sastāvā ir L. reuteri Protectis. Pētījumā, kas publicēts 2007,gada Pediatrics, L. reuteri Protectis ievērojami samazināja mazuļu raudāšanas laiku salīdiznot ar līdzīgu preparātu,kas parasti tiek ieteikts koliku laikā**. Vēl pavisam nesens pētījums arī pierādīja, ka L. Reuteri Protectis salīdzinot ar placebo efekta medikamentiem, sniedza pozitīvus rezultātus.

4 nedēļu periodā lietojot medikamentus ar L. reuteri Protectis probiotikām, ievērojami tika samazināti koliku simptomi ar krūti barotiem mazuļiem. Salīdzinošajā pētījumā 90 ar krūti zīdītiem mazuļiem ar kolikām izlases kārtībā tika izrakstīts  Lactobacillus reuteri Protectis 108 CFU/dienā vai simetikons 60 mg/dienā 4 nedēļu garumā. Pēc septiņām dienām jau ievērojami bija samazinājies raudāšanas laiks no 180 minūtēm uz 159 minūtēm dienā grupā, kurā tika lietotas L. reuteri Protectis probiotikas, salīdzinot ar 177 minūtēm simetikona grupā. Pēc pētījuma 28.dienā 95% mazuļu L.reuteri grupā bija samazinājies raudāšanas laiks, salīdzinot tikai ar 7% simetikona mērķa grupā.

BioGaia® Protectis probiotikas

Dienas deva ir tikai 5 pilieni,taču tie satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis.

Pilieni var tikt uzpilināti uz karotes vai arī piejaukti pienam, ūdenim  vai arī jebkuram citam piemērotam dzērienam vai ēdienam.
No veiktajiem pētījumiem secināts, ka dienas deva pieci pilieni L. reuteri reizi dienā ir droša un tai piemīt probiotiska iedarbība uz cilvēkiem. 

 

_________________________________

*Savino F et al. Lactobacillus reuteri DSM 17938 in the treatment of infantile colic: a clinical and microbiological, randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Pediatrics, in press.

** Savino F et al. Lactobacillus reuteri ATCC 55730 versus Simethicone in the treatment of infantile colic: a prospective randomized study. Pediatrics, Jan 2007; 119:e124-130.8.